Política 18/04/2012

Rajoy rebaixa un 5,6% el sou dels expresidents espanyols

Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero cobraran 74.580 euros de l'Estat

Efe
2 min

MadridEls quatre expresidents del govern espanyol cobraran aquest any de l'Estat un 5,6% menys: 74.580 euros. Així ho anunciat aquest dimecres el subsecretari de la Presidència del govern espanyol, Jaime Pérez Renovales.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença davant la comissió de pressupostos del Congrés per detallar els comptes de la Presidència del govern espanyol per a aquest 2012, Pérez Renovales ha explicat que enguany s'ha hagut d'augmentar la bossa de dotació per als expresidents, després que se n'hi hagi sumat un més (José Luis Rodríguez Zapatero). No obstant això, ha subratllat que aquest increment s'ha compensat rebaixant la dotació individual de cadascun d'ells, que passen de percebre 79.000 euros a 74.580. Els beneficiaris són Adolfo Suárez, Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero.

A més, s'ha consignat una partida de 3,7 milions d'euros per al sou que perceben durant dos anys els exministres i els ex secretaris d'Estat.

El pressupost consolidat de la Presidència del govern espanyol, sense incloure les transferències als organismes públics, és de 109 milions d'euros, una xifra un 2,62% inferior a l'exercici anterior.

La partida completa del ministeri de la Presidència és de 432 milions d'euros, dels quals 220 milions són per al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), i 92,57 milions més per al Patrimoni Nacional.

Les partides per a viatges, atencions protocol·làries i atencions representatives obtindran un 28% menys de dotació, mentre que el pressupost per a reunions, conferències i cursos disminueix un 18%. El contracte de serveis de cobertura informativa i altres partides de publicitat i propaganda es redueix un 60%.

La dotació de la Fundació Príncep d'Astúries es manté en 300.000 euros, i la destinada a cobrir les despeses de commemoració del bicentenari de la Constitució del 1812 és de 600.000 euros.

Pel que fa a les subvencions regulades a la llei de memòria històrica, Pérez Renovales ha subratllat que es preveu una rebaixa "important" que, malgrat tot, permetrà que es continuïn subvencionant els projectes d'identificació i dignificació de les fosses.

stats