Política 09/03/2012

Rajoy evita referir-se a la vaga però defensa la reforma laboral

El president del govern espanyol creu que la nova norma és necessària per evitar "que hi hagi tres milions d'acomiadaments"

Efe
1 min

MàlagaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat avui la reforma laboral, aprovada per l'executiu i convalidada ahir pel Congrés dels Diputats, perquè està feta per crear ocupació i perquè no hi hagi "tres milions d'acomiadaments", com els que es van produir amb l'anterior govern socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta ha estat l'única referència a la reforma laboral que ha fet el president del Govern després de l'anunci d'avui dels dos sindicats majoritaris –UGT i CCOO– de convocatòria d'una vaga general per al pròxim 29 de març, però en cap moment s'ha referit a la decisió de les centrals sindicals.

En un míting de campanya per a les eleccions andaluses celebrat a Màlaga en què ha donat suport al candidat a la presidència de la Junta, Javier Arenas, Rajoy ha defensat la reforma aprovada pel seu govern perquè està destinada a crear ocupació i "perquè hi hagi feina".

Aquesta reforma està feta, segons el cap de l'executiu, perquè no hi hagi de nou 3 milions d'acomiadaments, com va passar "amb l'anterior govern", i sobretot perquè "torni la il·lusió de la gent i que els joves tinguin un horitzó de futur".

Rajoy, que ha advertit que "no són temps fàcils", ha dit que els governants "hi són per resoldre els problemes", que són "gegantins", perquè el PP no ha arribat al govern, com tampoc ho farà a Andalusia, "per buscar problemes, per crear-los, sinó per resoldre'ls. No per barallar-nos".

stats