Política 23/03/2017

El govern espanyol convida Junqueras i Rull a l'acte de Rajoy sobre infraestructures

Segons publica 'La Razón', el govern espanyol prepara una sèrie de mesures relacionades amb obres, com el corredor mediterrani, i que pretén anunciar en un acte amb empresaris. El Govern es mostra escèptic amb la proposta

Ara
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, durant la declaració institucional sobre Catalunya i el 9-N / EFE

BarcelonaEl govern espanyol ha convidat el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, a l'acte que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, inaugurarà dimarts per fer un gest "contundent" de compromís amb Catalunya. Segons ha informat Europa Press, la invitació s'ha cursat a tots dos, que valoraran durant aquest dijous si acudir-hi o no. No s'ha convidat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè la setmana que ve serà de viatge oficial als Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica 'La Razón', Rajoy prepara una "forta" inversió per a Catalunya, sobretot en matèria d'infraestructures. La setmana que ve el president de l'executiu espanyol anunciarà aquestes mesures en un acte amb empresaris.

El Govern s'ha mostrat escèptic sobre l'abast de l'anunci que pugui fer Mariano Rajoy, i ha pronosticat, a través de la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Munté, que "com més gran i més potent sigui l'anunci, més gran i més potent serà l'incompliment". La portaveu del Govern ha qüestionat, a més, que la visita de Rajoy a Catalunya es produeixi justament la setmana que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estarà de viatge oficial als Estats Units. "Deu ser casualitat", ha apuntat.

En declaracions a Antena 3, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha assegurat que es celebraran diverses taules de debat en les quals es parlarà del Corredor del Mediterrani i de la liberalització del sector de transport de viatgers per ferrocarril, entre d'altres qüestions. De la Serna ha volgut deixar clar que tot això no cal lligar-ho a cap procés de negociació amb la Generalitat, i que Rajoy acudeix simplement a Catalunya per parlar de les inversions.

Segons el diari, el corredor no és l'única infraestructura que anunciarà Rajoy, ja que també tindria en compte les reclamacions per invertir en Rodalies o els desdoblaments de la N-340 i la N-II. L'anunci coincidiria amb la presentació dels pressupostos generals d'Estat. El president de l'executiu espanyol hauria inclòs en els comptes "compromisos concrets" amb Catalunya que estarien relacionats amb els problemes del dia a dia dels catalans.

La visita de Rajoy serà la segona que fa el president espanyol en pocs dies, perquè està previst que aquest diumenge també visiti Catalunya per intervenir en el congrés que celebra el PP català a l'Hospitalet de Llobregat. Unes visites que arriben, també, just després de conèixer la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, van enviar-li, precisament a ell, per reclamar-li diàleg per tirar endavant el referèndum. Rajoy ja va respondre que no és possible la "via escocesa" per tirar-lo endavant.

stats