Política 12/09/2014

Espadaler: "Ni Unió ni CiU estem instal·lats en la desobediència civil"

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior i secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha afirmat avui que ni el seu partit, UDC, ni la federació CiU estan "instal·lats en la desobediència civil".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE, Espadaler s'ha referit així a la crida a la desobediència civil que va fer el líder d'ERC, Oriol Junqueras, en cas que el Tribunal Constitucional impedeixi la consulta sobiranista prevista per al 9 de novembre vinent, i ha subratllat que ERC i CiU no són "partits iguals".

Espadaler s'ha congratulat del "comportament impecable i cívic" dels participants en la manifestació celebrada ahir a Barcelona amb motiu de la Diada i ha destacat que en les més de 54 manifestacions que hi va haver ahir a tot Catalunya no es va produir "ni una sola crema d'una bandera espanyola".

Espadaler ha subratllat que "més tard o més d'hora caldrà buscar una solució" al tema de Catalunya, que "si algú pensa que la prohibició del procés és la solució, s'equivoca" i que la "resposta al contenciós que tenim és de caràcter netament polític".

Finalment, sobre el cas Pujol, ha assenyalat que a moltes persones, entre les quals ell es compta, els ha "afectat, alterat i dolgut", però que "això no altera el sentiment" dels catalans, que volen ser consultats sobre el seu futur polític.

stats