Política 19/01/2015

Unió vol un "diàleg franc" amb CDC per mantenir la federació de cara a les eleccions del 27-S

El secretari general del partit, Ramon Espadaler, insisteix el fet de concórrer amb llistes separades treu caràcter plebiscitari als comicis de la tardor

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dilluns, després de la reunió del comitè de govern, que els democristians volen un "diàleg franc" amb Convergència de cara al programa de les eleccions plebiscitàries. "És una qüestió que encara no està tancada", ha insistit Espadaler, que ha refermat la voluntat d'Unió de mantenir viva la federació de cara a la convocatòria del proper 27-S. El també secretari general de CiU ha volgut deixar clar que, a banda del programa, també s'haurà de decidir el "format" de la candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha confirmat, com avança aquest dilluns l'ARA, que el think tank d'Unió, sota el paraigües de la plataforma Construïm -aposta personal de Josep A. Duran i Lleida-, celebrarà unes jornades sobre el procés sobiranista el proper 31 de gener. "No és un àmbit de decisió, sinó de reflexió", ha apuntat.

El secretari general d'Unió ha indicat que el partit no vol caure ni en la "dilació" ni en la "precipitació" a l'hora de debatre el full de ruta que estan teixint els partits sobiranistes i les entitats de la societat civil. "Ja anirem tractant cada qüestió", ha apuntat Espadaler. "La qüestió no és accelerar el calendari, l'important són els continguts, que requereixen un cert temps", ha volgut posar de manifest.

Espadaler ha considerat que el fet de concórrer en llistes separades treu caràcter plebiscitari a la convocatòria del 27-S. "Les plebiscitàries són, purament, el que va defensar el president de la Generalitat, Artur Mas, en la seva conferència", ha indicat el secretari general d'Unió. En aquesta conferència, Mas va defensar una llista unitària i un programa comú.

stats