Política 14/08/2015

Espadaler: "El PSC es plega de forma preocupant davant les tesis del PSOE"

El candidat d'Unió per al 27-S alerta que la reforma de la Constitució que proposa el PP pot ser "encara més lesiva" per a Catalunya

Sara González
1 min
Ramon Espadaler, divendres a Amposta / ACN

BarcelonaEl secretari general d'Unió i candidat a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha assegurat que la proposta de reforma de la Constitució que posa sobre la taula el PP per blindar les competències de l'Estat "pot ser encara més lesiva" per a Catalunya perquè suposaria "emmordassar" el seu regim competencial. En tot cas, ha afegit que no serà el seu partit el que es negui a escoltar qualsevol proposta d'aquest tipus, però, al seu parer, tant els populars com el PSOE estan protagonitzant un "joc d'artifici per distreure" la gent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Espadaler ha lamentat que els socialistes catalans siguin "incapaços" de persuadir el PSOE perquè accepti el reconeixement nacional de Catalunya o un pacte fiscal, aspectes dels quals a hores d'ara no volen ni sentir a parlar. "El PSC es plega de forma preocupant davant les tesis del PSOE", ha etzibat, tot recordant que ja fa temps que va abandonar el dret a decidir. El cap de llista d'Unió ha insistit que el diàleg serà "l'única sortida possible" al contenciós entre Catalunya i Espanya.

Sobre el fet que dirigents històrics d'Unió com Núria de Gispert, Joan Rigol i Raimon Carrasco tanquin la candidatura independentista de Junts pel Sí, Espadaler ha respost ras i curt: "Qui comparteix un projecte polític amb CDC, està en el lloc idoni".

stats