ELECCIONS PLEBISCITÀRIES
Política 29/08/2015

Espadaler alerta d'un tripartit de govern d'esquerres que bateja com a Junts pel Sí que es Pot

El candidat d'Unió creu que Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP formaran un executiu després del 27-S amb un programa d'esquerra radical

Efe
1 min
Espadaler, amb altres membres de la candidatura d'Unió, a l'Estartit / UNIÓ

BarcelonaEl candidat d'UDC a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, ha alertat aquest dissabte del risc que es constitueixi a Catalunya "un nou govern tripartit" després de les eleccions del 27 de setembre que aplicaria el programa de l'esquerra radical. Segons Espadaler, aquest govern tripartit seria fruit de la confluència de la candidatura unitària independentista Junts pel Sí, que encapçala Raül Romeva i on hi figuren el president de la Generalitat, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras; de Catalunya Sí que es pot, que lidera Lluís Rabell i que agrupa Podem, ICV-EUiA i Equo; i la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes a L'Estartit (Baix Empordà), on s'ha reunit amb sectors turístics, Espadaler ha demanat als votants que "llegeixin el programa del senyor Rabell", ja que serà amb qui governaran "Romeva, Mas i Junqueras". "Estem abocats a un Junts pel sí que és Pot. Uns posaran les persones i els altres, el programa. Un programa que està a les antípodes del que representen els sectors turístic, industrial, econòmic i que genera ocupació i riquesa", ha assegurat Espadaler.

El dirigent d'Unió s'ha mostrat preocupat pel que pot suposar, ha dit, la recuperació de les polítiques del tripartit "que ja hem vist i que hem patit a Catalunya". "Convergència s'ha donat per vençuda i qui imposa el programa electoral ja no és ERC, sinó les CUP, ICV i Rabell", ha subratllat.

D'una altra banda i en resposta a preguntes relatives a la investigació judicial pel cas Torredembarra, ha insistit a demanar respecte a la presumpció d'innocència i ha rebutjat realitzar valoracions polítiques sobre les actuacions judicials. En aquesta línia, ha reclamat "respecte" tant a la presumpció d'innocència com les actuacions judicials.

stats