CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 04/02/2011

Rangel veu ara "legítim" organitzar consultes com les que va vetar el 13-S

"El Govern de la Generalitat sabrà perfectament quina és la seva actuació i també sap quin és l'ordenament jurídic", ha advertit Rangel, que va aconseguir prohibir que la consulta d'Arenys de Munt es fes en edificis municipals

Redacció
2 min

El Prat de LlobregatEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha descartat ara intervenir pel fet que la Generalitat s'hagi fet enrere i hagi acceptat cedir urnes als organitzadors de les consultes d'independència del 10-A, com a Barcelona. "Entenem que són actes polítics, que cadascú que els promou està legitimat per fer-ho", ha indicat el delegat del govern espanyol, que, en canvi, va fer que el jutge prohibís que la consulta pionera, la del 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt, es pogués fer en locals municipals. Per això, la consulta del 13-S es va haver de fer al local del Centre Moral, entitat privada del municipi situada porta per porta amb l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des del govern d'Espanya no tenim absolutament res a dir" sempre que no es vulneri la llei, ha manifestat. Rangel esclareix així les incògnites sobre què faria l'executiu, després que els juristes consultats per la Generalitat sobre el préstec d'urnes no es posessin d'acord i decidissin seguir-les deixant, malgrat que la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, havia manifestat la voluntat de no deixar-les. "No valorarem l'actuació d'un altre govern", ha dit el delegat del govern espanyol en declaracions als periodistes durant la inauguració d'un nou gimnàs a l'escola pública Galileo Galilei del Prat de Llobregat.

"La Generalitat sabrà perfectament quina és la seva actuació", ha advertit Rangel, segons informa l'ACN. "Nosaltres quan hem hagut d'actuar, hem actuat", ha recordat Rangel en referència, precisament, a la primera consulta que es va celebrar a Arenys de Munt i el conflicte jurídic que va desencadenar. "I quan hem hagut de no actuar perquè no hi havia vulneració de l'ordenament jurídic, sinó simple manifestació política, com ha estat en la immensa majoria dels casos, també ho hem fet", ha afegit, si bé el cert és que ha obviat que no va poder impedir que en les onades de consultes posteriors a la d'Arenys de Munt s'utilitzessin locals municipals.

stats