Política 11/04/2012

Puig alerta Rasquera que els Mossos actuaran si la plantació de cànnabis es materialitza

El conseller d'Interior avança que els agents aixecaran acta i ho portaran a la fiscalia perquè el referèndum "no canvia res"

Acn
1 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha alertat aquest dimecres, després de conèixer el resultat del referèndum que l'ajuntament de Rasquera va celebrar dimarts per conèixer si els veïns volien la plantació de cànnabis al municipi, que la consulta "no canvia res des del punt de vista policial". Així, Puig ha advertit que "si la plantació es materialitza", els Mossos d'Esquadra actuaran sense dubtar-ho. En aquest sentit, el conseller adverteix que el resultat d'un referèndum no té cap efecte modificador sobre el que ha de fer la policia "ni sobre el codi penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des dels passadissos del Parlament, Puig ha manifestat "respecte" per la decisió dels ciutadans i per les mesures que vulguin prendre l'alcalde i els regidors. No obstant, el conseller d'Interior ha subratllat que la postura del Govern és "la mateixa" que abans de la consulta. "Si a qualsevol municipi la policia descobreix plantació de cànnabis, aixecarà acta i ho posarà a disposició de la fiscalia, que serà qui decidirà si és constitutiu de delicte", ha dit Puig, tot advertint que aquest funcionament val igualment per Rasquera que per la resta de poblacions catalanes.

El conseller d'Interior, però, ha reconegut que, de moment, el seu departament no farà res. "És evident que la policia no ha de prejutjar i només pot actuar si es materialitza la plantació", ha explicat.

Per últim, Puig ha assegurat que no té cap novetat sobre els expedients que el departament de Governació i la pròpia Fiscalia van obrir per conèixer "la legalitat dels acords presos per l'ajuntament de Rasquera". "Són dos expedients oberts", ha dit.

stats