CONSULTA A RASQUERA
Política 06/04/2012

CiU acusa l'Ajuntament de Rasquera d'engreixar el cens per a la consulta sobre la plantació de marihuana

La federació critica també la delegació de vot, el tancament del cens el 30 de març, no decretar jornada de reflexió ni imposar un mínim d'electors per tenir validesa

Efe
1 min

RasqueraCiU ha acusat avui el govern municipal de Rasquera (Ribera d'Ebre) d'engreixar el cens electoral del poble de cara a la consulta popular del 10 d'abril sobre el pla anticrisi basat en plantacions de cànnabis. En una carta enviada als veïns del poble, CiU, que està en l'oposició a l'Ajuntament, acusa l'equip de govern d'aprofitar la seva majoria absoluta per incrementar el padró municipal durant les últimes setmanes "amb un interès partidista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons CiU, en les passades eleccions generals el cens electoral va ser de 636 persones, en les municipals de 2011 de 670 electors i en les autonòmiques de 2010 el cens havia ascendit a 665, mentre que ara el nombre de persones que podran anar a votar s'eleva a 804. CiU ha detectat les últimes setmanes "nous empadronaments de l'entorn" de l'associació ABCDA, impulsora de les plantacions de marihuana, i de l'equip de govern. A més, CiU assegura que en un habitatge "de l'entorn del govern municipal" s'ha passat de 4 a 9 electors i en una altra casa s'ha empadronat un dels assessors legals d'ABCDA.

A part de l'increment del padró, CiU critica altres pràctiques com la delegació de vot, el tancament del cens electoral el dia 30 de març, no decretar jornada de reflexió ni imposar un mínim d'electors perquè la consulta tingui validesa i no enviar informació en què s'incorporin escrits que defensin o critiquin el projecte.

Segons CiU, la pregunta que es formularà el dia 10 no hauria de ser "Esteu d'acord amb el pla anticrisi aprovat per l'Ajuntament de Rasquera en sessió plenària del 29 de febrer?", sinó "Voleu que el pla anticrisi 2012 es financi amb el cultiu d'una droga il·legal?".

stats