Política 20/10/2014

Reagrupament se suma a la pressió a Mas perquè convoqui eleccions

El partit de Joan Carretero, associat al d'Artur Mas, demana comicis "immediats" i adverteix que només donarà suport a la candidatura que es comprometi a declarar la independència de forma unilateral el primer semestre del 2015

Ara
2 min

BarcelonaA CDC se li compliquen les coses. Reagrupament, partit independentista associat a Convergència Democràtica el mes d'abril d'enguany, s'ha sumat aquest dilluns a la pressió al president de la Generalitat, Artur Mas, perquè convoqui les eleccions referendàries "de forma immediata" amb l'objectiu de bastir una candidatura transversal i d'ampli espectre per declarar la independència de forma unilateral i proclamar la República el primer semestre del 2015 per, després, obrir negociacions amb el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat que han fet públic aquest dilluns, l'endemà de la crida d''Ara és l'hora' Reagrupament no estalvia la crítica al Govern d'Artur Mas per la "renúncia" a "trencar amb la legalitat espanyola" per fer avançar el 9-N en els terminis previstos pel decret de convocatòria del president. Per ells, el nou 9-N "no és una consulta vàlida", sinó que es tracta "d'una nova mobilització" en la qual, malgrat tot, Rcat "participarà activament" per assolir una mobilització "massiva".

La formació que lidera l'exconseller Joan Carretero va ser la primera a posar damunt la taula, llavors com a corrent crític d'ERC, la necessitat d'avançar cap a una candidatura transversal i d'ampli espectre per proclamar la independència de forma unilateral, en veure bloquejat el camí de la negociació amb Madrid. En el comunicat d'aquest dilluns insisteixen que la declaració unilateral és "l'únic full de ruta possible".

Els terminis de Reagrupament

Reagrupament deixa clar que ja no accepta més dilacions. I per això, adverteix que "només pot donar suport a una candidatura que assumeixi de manera explícita aquest objectiu [declaració unilateral d'independència, proclamació de la República Catalana i negociació amb Espanya] i es comprometi a dur-lo a terme durant la primera meitat de l'any 2015.

stats