Política 14/02/2012

Recoder reconeix que Ana Pastor li aporta "una sensació de confiança"

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat a Catalunya Ràdio que "el reconeixement del deute per part de la ministra Pastor deixa en mal lloc aquells que ens titllaven de victimistes"

Ara / Acn
2 min

BarcelonaLluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat, ha reconegut aquest dimarts a 'El matí de Catalunya Ràdio' que té "una sensació de confiança" quan parla amb Ana Pastor que "no tenia quan parlava amb l'anterior ministre" espanyol del seu ram, José Blanco. Així, ha celebrat que l'actual titular de Foment reconegui un deute de 5.700 milions d'euros que l'Estat té amb Catalunya i que ara s'obri un període de negociacions durant el qual s'hauran d'anar concretant aquestes xifres en infraestructures. En aquest sentit, creu que fa poc "que és als despatxos" i que necessiten temps per posar-se al dia, en relació amb el fet d'assumir més compromisos d'inversió a Catalunya. Pastor va visitar ahir dilluns Catalunya i es va reunir amb Recoder al departament de Territori i Sostenibilitat, i també amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Traspàs fictici de Rodalies i Regionals

El conseller ha afirmat que hi va haver un traspàs "fictici" de Rodalies i Regionals a Catalunya perquè n'és la titular de la xarxa i del servei, però no té "ni trens, ni personal, ni vies, ni estacions". "La modificació de la llei ferroviària no es va arribar a fer per qüestions polítiques", ha reblat. Al seu entendre, la ministra Pastor l'haurà de fer real i espera que sigui "properament", perquè els pactes "s'han de complir". Tot i això, seria "impossible" començar a operar per complet, però sí que permetria començar a operar amb una altra companyia en algunes línies concretes, més enllà de Renfe.

Malgrat això, per Recoder si Renfe sap que no té el negoci "de per vida, farà millor la feina". "La competència ens espavila a tots", ha insistit, ja que quan no s'actua en règim de monopoli, les coses es poden fer "bé o molt bé".

Spanair

Sobre les accions de la Generalitat respecte de Spanair, assegura que estan "molt tranquils" amb el que han fet: "Van fer bé d'invertir quan ho van fer" i deixant d'invertir ara que s'ha vist "que no hi havia res a fer". El conseller diu que perquè El Prat destaqui com a 'hub', fa falta alguna aerolínia "que hi aposti", i en aquest cas havia de ser Spanair. A més, recorda que la Generalitat és creditora, i ara "és a la mateixa cua que els altres per cobrar". Tot i això, no ha dit què passarà, només que caldrà veure "com evoluciona el concurs i quina part es recupera". A més, ha insistit que "és el jutge, el que ha d'ordenar si cal una auditoria".

stats