Política 23/02/2011

Recoder nega que el Govern hagi aturat cap obra i garanteix que CiU "acabarà" la L9

El conseller de Política Territorial ha assegurat que "l'única afirmació" que ha fet és que l'executiu està "pensant a reprogramar" les obres d'aquesta línia de metro

acn
2 min
recoder

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que el Govern no ha aturat la L9 i que "l'única afirmació" que ha fet és que l'executiu està "pensant a reprogramar" les obres d'aquesta línia de metro. De fet, Recorder ha garantit que CiU "acabarà" aquesta línia de la mateixa manera que la va "iniciar" amb els governs de Jordi Pujol. El conseller ho ha dit després que el PSC hagi denunciat una "paràlisi considerable" en matèria d'infraestructures. Sobre el tancament de divuit rutes de Ryanair a l'aeroport de Girona, Recorder espera poder reconduir la situació però ha lamentat que les "formes" de la companyia "no són acceptables per a cap Govern". El conseller de Territori i Sostenibilitat ha negat que s'hagi aturat cap obra després que el diputat del PSC Roberto Labandera hagi dit que el seu grup es "tem una paràlisi considerable en matèria d'infraestructures" després de set anys "d'un impuls extraordinari". "Estem a les portes d'una etapa d'absoluta i arriscada incertesa", ha afegit, "amb serveis retallats, escassa confiança en les empreses que gestionen els serveis i un horitzó fosc per a les empreses constructores". Per contra, Labandera ha assegurat que Recoder ha rebut "una bona herència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Labandera també ha denunciat que Recoder "no ha definit cap objectiu fonamental per al seu mandat', un fet que ha qualificat de "camí equivocat". Recoder ha respost que li hauria agradat poder anunciar "una gran línia de tren o una gran carretera", però que no ho fa "no per manca de ganes ni d'idees", sinó per l'actual "incertesa econòmica". El conseller, però, ha garantit que ho farà "més endavant", un cop estigui enllestit el pressupost per al 2011.

El conseller ha negat que el Govern hagi aturat cap obra de les que feia el govern anterior, tot recordant que la "majoria" s'estan realitzant a partir de partenariats públics-privats que tenen "pagaments diferits". Sobre la L9 del metro, Recoder ha remarcat que només ha afirmat que està "pensant a reprogramar" les obres d'aquesta línia, "en cap cas aturar-la". "CiU va iniciar la L9 i CiU l'acabarà", ha reblat.

Recoder ha explicat que ha mantingut tres contactes amb el ministeri de Foment, dos amb el ministre José Blanco i un amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Isaias Taboas, per parlar sobre "les inversions de l'Estat compromeses a Catalunya i que en aquest moment no s'estan tirant endavant" per aconseguir "desencallar-les". Recoder ha citat el Quart Cinturó, la N-II a les comarques gironines o el pla de Rodalies. "Si aconseguim desencallar-les ja notarà un gran avenç", ha dit a Labandera. Pel que fa al Quart Cinturó, Recoder ha assegurat que el Govern ha expressat al ministeri de Foment la "prioritat" que atorga a aquesta obra i que ara estan esperant quina és la resposta per part del govern espanyol.

stats