Política 01/08/2012

Recoder critica la reacció de Montoro i afirma que Catalunya vol complir l'objectiu de dèficit

El conseller de Territori defensa que la Generalitat va començar a fer els deures abans que l'executiu estatal i, per tant, rebutja "lliçons" de Madrid

Ara
1 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, de qui depèn l'Incasòl.

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha considerat avui "fora de lloc" la reacció del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, a la plantada del Govern en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), i ha assegurat que Catalunya vol complir amb l'objectiu de dèficit. El ministre Montoro va treure importància tant a l'absència de Catalunya com a l'abandonament d'Andalusia de la reunió i va reiterar que totes les comunitats, incloent-hi les rebels, hauran de complir amb el límit d'endeutament fixat pel govern, ja que ho exigeix la llei d'estabilitat pressupostària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha criticat avui en roda de premsa la reacció del ministre i ha assegurat que la Generalitat ha estat la primera d'intentar ajustar el seu dèficit i que seguirà treballant amb aquest objectiu. "Una cosa és que la Generalitat expressi el seu malestar no assistint a la reunió, cosa que és lícita i comprensible, i una altra que s'intenti confondre l'opinió pública dient que no volem complir", ha manifestat.

Recoder ha insistit que aquest "empipament" pel que la Generalitat considera un "tracte injust" del govern "no vol dir" que Catalunya no "s'arremangui" per complir amb el sostre de deute. El conseller ha recordat, en aquest sentit, que la Generalitat va començar a fer els deures per reduir el seu nivell de palanquejament molt abans que l'executiu espanyol.

"Els portem molt avantatge perquè nosaltres fa molt temps que vam ser valents i vam agafar el toro per les banyes", ha assenyalat Recoder, segons l'opinió del qual el govern ho està fent "tard i malament". "Per tant, que no ens donin lliçons i que no intentin confondre la ciutadania", ha subratllat.

stats