Política 11/05/2016

Requena ja té els avals per disputar les primàries contra Homs i descarta pactar-hi

L'aspirant defensa "fer política des de la base" i espera que Puigdemont també li mostri el seu suport

Oriol March
1 min
L'aspirant a liderar CDC a Madrid, Sívlia Requena, entrega els avals a la seu de CDC

BarcelonaSílvia Requena ja ha entregat els avals per presentar-se a les primàries que celebrarà el proper 21 de maig Convergència per liderar la llista del partit al Congrés dels Diputats a les eleccions espanyoles del 26 de juny. "Hem de fer política des de les bases", ha assenyalat Requena en un discurs davant de la sectorial d'Igualtat de CDC. La militant nacionalista ha presentat 427 avals: en necessitava 175 per proclamar-se aspirant a les primàries. Al davant hi tindrà Francesc Homs, cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, amb qui ha descartat pactar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De passada, Requena –que ha contractat una agència de comunicació per gestionar-li la campanya– ha expressat el seu desig que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li mostri el seu suport, tal i com va fer dimarts a través de Twitter amb Homs. L'exconseller de la Presidència també té el vist-i-plau de la seva successora en el càrrec, Neus Munté. Bona part de la cúpula està alineada amb la candidatura del cap de files de Democràcia i Llibertat, i darrere de Requena s'hi situa l'exconseller Germà Gordó, promotor de Nova Convergència i actor clau del procés congressual.

"Fa anys que milito sense demanar res a canviar, i ha assenyalat que representa bases del partit que vénen de lluny però que no han crescut en la política", ha ressaltat Requena en la seva intervenció davant la sectorial d'Igualtat, que presideix. "La candidatura que represento ofereix il·lusió i l'inici del canvi i de les transformacions que necessita CDC", ha apuntat.

stats