Política 20/11/2011

CiU guanya les eleccions a Tarragona amb el 30% dels vots per primera vegada des del 1977

En nombre de diputats, Tarragona viu un empat a tres. CIU, PSC i PP, es reparteixen a parts iguals els 6 diputats d'aquesta demarcació

Ara
1 min

BarcelonaAmb el 100% dels vots escrutats, es confirma el triple empat a la circumscripció de Tarragona entre CIU, PSC i PP, per aquest ordre. Tot i això, CiU guanya per primer cop en aquesta demarcació, que esdevé la llista més votada amb un 30% dels vots. El PSC, així, no seria la llista més votada com tradicionalment havia passat en les eleccions generals, des del 1977. D'aquesta manera, els socialistes es queden amb dos diputats i el 26% dels vots, ja que en perden dos. Un se l'emporta CiU i l'altre la tercera força: el PP, que en suma un total de dos i un 23% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Tarragona, ERC i ICV continuaran fora del Congrés dels diputats ja que només obtenen un 7% i un 5% dels vots emesos. La primera força no parlamentària més votada al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre és UPyD, que ha rebut més de 3.500 vots. Aquesta demarcació aporta al congrés 6 diputats i l'abstenció ha arribat al 35%, 5 punts més que al 2008. El nombre de vots nuls emesos supera els 6.000 i els vots en blanc arriben als 7.000.

Els diputats que han sortit escollits són Jordi Jané i Martí Barberà per CiU; Francesc Vallès i Joan Ruiz pel PSC; i Alejandro Fernández i Juan Bertomeu pel PP.

stats