Política 18/10/2013

Retiren de la subhasta el tricorni de Tejero perquè no era el que duia el 23-F

La família aclareix que l'objecte anunciat és un dels "centenars" de barrets típics de la Guàrdia Civil que el tinent coronel colpista va regalar als "amics" que el van visitar a la presó

Efe
1 min

Madrid"El tricorni que té la sala de subhastes Durán no pertany al tinent coronel Antonio Tejero, ni li ha pertangut mai". Així ho ha comunicat el fill d'Antonio Tejero, Ramón Tejero, després de saber-se que se subhastaria el 24 d'octubre amb un preu de sortida de 6.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'haver comunicat a la sala de subhastes Durán "aquest incident", Tejero ha afirmat en un comunicat que, "oficialment", l'han retirat de la subhasta.

Tejero ha informat també que aquest tricorni va ser regalat i "dedicat expressament a una persona" que li havia demanat, però que no és el que el tinent coronel colpista de la Guàrdia Civil va utilitzar en l'intent de cop d'estat el 23 de febrer del 1981.

Un gest que, segons destaca, "va fer amb centenars de persones que li van demanar en aquella època", quan la gent el visitava a la presó.

L'original, ha explicat el fill de Tejero, "es conserva custodiat a la casa familiar".

"Tota la família, en conjunt, agraeix el gest amable i sol·lícit de la sala de subhastes [de retirar l'objecte de la subhasta], i el de tots els mitjans de comunicació que esmenin aquesta informació", conclou.

stats