Política 10/09/2011

Ridao creu que escollir un candidat independent és un "signe de debilitat"

El secretari general d'ERC diu que respecta "moltíssim" la decisió d'incorporar Alfred Bosch, amb qui competirà per liderar la llista al Congrés. Tot i això destaca que cal defensar "l'autoestima" dels militants del partit

Acn
2 min
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, durant l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaEl secretari general d'ERC i precandidat a les eleccions generals, Joan Ridao, ha afirmat en una entrevista a l'ACN, que escollir necessàriament un candidat extern al partit per afrontar unes eleccions o un repte difícil és "un signe de debilitat". Ridao respecta "moltíssim" la decisió d'incorporar independents, però defensa "l'autoestima" dels militants de cada partit "i també dels d'Esquerra".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El precandidat republicà competirà amb Alfred Bosch per liderar la llista al Congrés dels Diputats el proper 17 de setembre. Aquell mateix dia Ridao deixarà de ser secretari general del partit per donar pas a la nova direcció, encapçalada per Oriol Junqueras i amb Marta Rovira de secretària general.

Tot i que Alfred Bosch -que actualment no té carnet del partit- és el candidat escollit pel futur president i ha estat avalat per més del 20% de la militància i per més del 40% del Consell Nacional, Ridao no creu que parteixi amb "desavantatge" en les primàries. L'actual secretari general del partit va aconseguir els avals mínims per presentar-se tant del Consell Nacional com de l'Executiva i confia que la campanya es desenvolupi "sense cops de colze". L'actual diputat del partit a Madrid farà "una campanya en positiu" en la qual es dedicarà a explicar el projecte de continuïtat que proposa. "Hauria preferit que el nou president hagués fet confiança als diputats que hem estat treballant els darrers 4 anys a Madrid", ha afirmat en referència a Joan Tardà, Francesc Canet i ell mateix. "Defenso la feina ben feta. ERC ha recuperat visibilitat a Madrid", ha observat.

No coneix "gaire" a Bosch

Del seu rival a les primàries s'ha limitat a dir que no coneix "gaire" les seves propostes i que no s'ha plantejat anar de número 2 a la seva candidatura, oferiment que li va plantejar Oriol Junqueras. "Si no guanyo les primàries seré un militant de base més del partit. No m'he plantejat anar de número 2 a la seva candidatura", ha assegurat.

El perfil més independentista d'Alfred Bosch contrasta amb la voluntat de Ridao de fer compatible "l'objectiu independentista" amb una Esquerra que es preocupi "del dia a dia de la gent" i de la participació a les institucions catalanes, però també de l'Estat. "Fa 20 anys ERC era l'única que agitava la bandera independentista. Avui hi ha moltes funcions que les fan altres associacions", ha afirmat.

Pel que fa a la propera legislatura, Ridao considera que serà "difícil" per a Catalunya. "L'atac contra la llengua forma part d'un ofensiva més gran del PSOE i del PP per eliminar l'autogovern de les comunitats autònomes. Assistim a un escenari que deixa molt clar que l'únic subjecte polític per als partits espanyols és Espanya", ha lamentat.

stats