Política 10/04/2012

Rigau: "Volen fer modificacions que requereixen canvis normatius que no es poden fer immediatament"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat en una entrevista a 'RAC1' que no coneixia les retallades espanyoles en educació. Assegura que impliquen canvis en lleis orgàniques i, fins i tot, en l'Estatut

Ara
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en la compareixença per valorar la resolució del TSJC sobre la immersió / ACN

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, assegura que les retallades en Sanitat i Educació anunciades per l'executiu de Rajoy són "altament preocupants" i "desagradables". En una entrevista a 'El món a RAC1', assegura que aquestes mesures no li han arribat pel canal habitual, que seria la conferència de consellers autonòmics d'Educació, i que no les coneixia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del seu punt de vista, "les mesures anunciades pel govern espanyol no són tan fàcils d'aplicar" i no tindran "conseqüències immediates", ja que impliquen "canvis normatius" en lleis orgàniques o, fins i tot, "en l'Estatut". Per aquest motiu, la consellera insisteix que per fer canvis d'aquesta magnitud s'ha de conèixer el context, cosa que sí que fan els governs autonòmics. Ella posa per exemple que si els edificis són fets per a aules de 25 alumnes, no es pot fer una llei que digui que ara n'hi hauran de posar 30.

A més, la justificació que dóna l'estat per anar fer aquestes retallades és que cal evitar "duplicitats". Això és un pretext, des del punt de vista de la consellera, que opina que la LEC és una norma que ja evita aquest supòsit de duplicació de serveis entre administracions, la central i l'autonòmica.

Vistes les mesures anunciades, Rigau considera "preocupant" l'anunci perquè les competències en educació "estan transferides a les autonomies", no escolten les exigències d'Europa en matèria de qualitat de l'educació i de millora dels resultats acadèmics dels alumnes i insinua que "cal veure fins quin punt això són retallades o un canvi de model autonòmic" de l'educació.

Rigau també recorda que el ministeri d'Educació encara no ha retallat el sou als funcionaris i que Catalunya ja fa 2 anys que fa pressupostos "amb austeritat".

stats