Política 11/08/2014

Rigol recomana a Pujol que comparegui al Parlament

Exigeix que l'obra de Govern de l'expresident català "no quedi en segon terme" i no veu bé "passar-ho tot pel mateix sedàs" de l'evasió confessada

Acn
2 min

BarcelonaL'expresident del Parlament i coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, ha recomanat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol que comparegui a la cambra catalana, tal com l'hi han reclamat els grups de l'oposició. Amb tot, Rigol ha volgut demanar als partits que quan interpel·lin Pujol "ho facin des del punt de vista polític, li demanin responsabilitats polítiques" i deixin "a la justícia fer el seu camí".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Demanaria a tots els diputats que el que diguin i preguntin sigui sempre en una dimensió de respecte a tot ciutadà, que tinguin un diàleg el més curós possible dins la gravetat de la situació", ha afegit. Joan Rigol, que ha assegurat que no ha parlat amb Jordi Pujol des que va confessar que ha estat dècades evadint el pagament dels impostos derivats d'uns diners que amaga a comptes en paradisos fiscals, ha volgut sortir en defensa de l'obra de Govern de l'expresident català. "A mesura que passa el temps, se m'accentua cada cop més l'actitud d'agraïment envers Pujol", ha dit Rigol.

En aquest sentit, ha remarcat que "malgrat aquest final negatiu" de la confessió que ha fet Pujol, no vol "que tot passi pel sedàs d'aquest últim fet". "Vull donar-li més complexitat. La presència del president Pujol a la història de Catalunya es notarà. El que ha fet malament, que sigui reparat amb la justícia, però el que ha fet bé que no quedi en segon terme. Perquè és molt el que ha fet bé, i a tot arreu on anava deixava molt bé Catalunya", ha sentenciat.

I és que per a l'expresident del Parlament, "una cosa és no haver declarat uns diners, i l'altra són 23 anys de president de Catalunya". "Hem de ser rigorosos a l'hora de demanar responsabilitats però li he d'estar agraït per la trajectòria política", ha conclòs.

stats