Política 30/05/2012

Ripoll és el segon municipi de Catalunya a declarar el rei 'persona non grata'

La moció ha prosperat gràcies als vots favorables dels cinc regidors d'ERC i tres de CiU

Acn
1 min

RipollL'ajuntament de Ripoll ha estat el segon de Catalunya, després de Berga, a declarar el rei Joan Carles I persona 'non grata'. Durant el ple d'aquest dimarts, ERC ha presentat la moció que ha estat aprovada amb els vots favorables dels cinc regidors republicans i tres de CiU, mentre que la resta de regidors (sis de CiU, dos del PSC i un de PxC) s'han abstingut.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La moció insta a declarar el monarca espanyol i a tota la casa reial persona 'non grata' i també a "reprovar qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país". Teresa Jordà, portaveu d'ERC al consistori, ha denunciat a l'ACN que "en els moments que corren no ens sembla bo legitimar una persona que cobra cent vegades més que el president del Govern".

L'ajuntament de Berga va declarar el rei Joan Carles I persona 'non grata' el passat 3 de maig a través d'una moció que va presentar la CUP i que va poder prosperar gràcies a l'abstenció de CiU i el PSC.

El text de la moció presentada a Ripoll posa de manifest que el rei no ostenta aquest títol "com a resultat d'un procés democràtic sinó just al contrari, com a conseqüència de l'herència dictada pel seu antecessor Francisco Franco". A més, el text també denuncia que el regnat de Joan Carles I "s'ha caracteritzat per l'absolució política i penal dels criminals franquistes", i posa sobre la taula que "el seu comportament personal s'ha vist marcat per tota mena d'escàndols i delictes que arriben al punt culminant de l'afer de Botswana".

stats