Política 21/04/2015

Rosa Díez titlla d'"atemptat econòmic" la proposta de C's d'apujar l'IVA dels productes bàsics

La portaveu d'UPyD qualifica de "barbaritat" la possibilitat de legalitzar la prostitució, una altra de les mesures plantejades pel partit d'Albert Rivera

Europa Press
2 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez

BarcelonaLa portaveu d'UPyD, Rosa Díez, ha carregat aquest dimarts contra la proposta de Ciutadans (C's) de reforma de l'IVA, que suposaria l'eliminació del superreduït (4%) per englobar aquests productes dins del reduït, que baixaria del 10% al 7%. En aquest grup que desapareixeria s'emmarquen productes bàsics com pa, llet, ous, fruites, verdures i llegum, medicaments d'ús humà o llibres. Díez ha qualificat aquesta proposta d'"atemptat econòmic amb efectes socials" i ha apuntat que suposa "una injustícia fiscal" perquè, mentre que un tria quan es compra un cotxe o un article de luxe, el pa i la cistella són productes bàsics i "cal menjar cada dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder del partit magenta ha parlat també de dues altres propostes del partit de Rivera, la de frenar les inversions de l'AVE, de la que ha dit que cal invertir en altres vies ferroviàries rendibles però que "no és raonable fer propostes de cop", i la de legalitzar la prostitució, que ha qualificat de "barbaritat".

Preguntada per l'exvicepresident Rodrigo Rato, Díez ha recordat que, de no ser per UPyD, no es coneixeria el cas perquè la seva formació va portar Bankia als tribunals i "la fiscalia va arribar després". En aquest sentit, ha reconegut que, electoralment, lluitar contra la corrupció no ha sortit rendible a la seva formació, però és una cosa "bàsica" que els partits haurien de fer sense pensar en el nombre de vots.

Pel que a la situació interna d'UPyD, actualment en una forta crisi, Díez ha subratllat que han patit "serioses dificultats" però que s'estan sobreposant dels problemes i "mostrant múscul", i ha subratllat que el seu partit ha presentat "un 34% més de candidatures que el 2011". També ha rebutjat que ningú al seu partit hagi estat expulsat per crítiques a la formació magenta i no ha volgut aclarir si Toni Cantó, que va renunciar a ser candidat del partit a presidir la Generalitat Valenciana, acabarà sent cap de llista de Ciutadans a València a les eleccions generals.

stats