Política 25/06/2011

Rivera (C's) equipara CiU amb Bildu i acusa els nacionalistes d'incomplir la llei de símbols

El líder de Ciutadans critica que el govern espanyol "no fa complir la constitució i les lleis"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha denunciat aquest dissabte que Bildu i CiU incompleixen la llei de símbols. "Bildu fa als ajuntaments el mateix que CiU, incomplir la llei de banderes", ha dit, al mateix temps que ha assegurat que Catalunya "s'ha convertit en una comunitat autònoma on el govern central no fa complir la constitució, les lleis i les sentències als partits nacionalistes a canvi de tenir el seu suport al Congrés".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha denunciat que en més de 100 ajuntaments catalans amb alcaldes de CIU, ERC i PSC s'"incompleix la llei de símbols" i ho ha comparat amb el que està fent Bildu al País Basc", ha asseverat. Segons Rivera, "tots els independentistes, a Catalunya o al País Basc, desafien l'Estat des de les institucions del propi estat", cosa que segons ell significa que "tots els nacionalistes estan utilitzant l'estat autonòmic com un kleenex".

Rivera ha anat més enllà i ha afirmat que "s'aprofiten de l'autogovern que concedeix l'estat autonòmic per intentar destruir el propi estat". Gràcies, diu, "a governs centrals del PSOE o del PP irresponsables poden tenir impunitat i seguir incomplint les lleis". El líder de C's critica que el PSOE sigui "incapaç d'exigir a la Generalitat el compliment de la constitució i de les sentències judicials al model educatiu", i ha argumentat que "és perquè necessiten els escons nacionalistes al Congrés".

stats