Política 11/09/2016

Rajoy desitja una Diada "de seny" per a "tots els catalans"

Rivera: "M'agradaria que algun dia se celebrés una Diada de tots els catalans". Sánchez aprofita l'Onze de Setembre per acusar Podem d'ambigüitat nacional

D.s.u.
2 min
Albert Rivera, a Vigo / EFE

MadridEls partits espanyols, immersos en la campanya per a les eleccions basques i gallegues, tenen aquest diumenge un ull posat en la celebració de la Diada de Catalunya. En els seus mítings aquest matí, tant Albert Rivera, president de Ciutadans, com el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s'hi han referit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que aquest diumenge no té agenda d'actes, n'ha parlat a través de Twitter, i ha desitjat "una Diada de seny, llibertat i respecte" per a "tots els catalans".

El líder de la formació taronja ha llançat un desig en l'aire, i ha afirmat que li "agradaria" que "algun dia se celebrés una Diada de tots els catalans". Per això, Rivera ha demanat des de Vigo que es posi sobre la taula "el que ens uneix" i no el que "ens separa".

El president de Ciutadans ha tornat a posar d'exemple Catalunya per a allò que "no li agradaria veure" que passés a la resta de pobles d'Espanya i, en concret, a Galícia: "Com que he vist créixer això a la meva terra, vull ajudar perquè no passi aquí".

Rivera també ha fet servir la Diada per incrementar la pressió sobre Sánchez, i li ha fet una crida a allunyar-se dels nacionalistes i a no buscar-los com a socis de govern.

En la mateixa línia s'hi ha referit avui la secretària d'estudis i programes del PP, Andrea Levy, que ha acusat Sánchez de ser "la indefinició acomplexada", com ha demostrat a Catalunya, on dóna suport a Ada Colau, "que es manifesta amb els independentistes". "Al PSOE fa temps que quan li diuen «nacionalisme» es posa al seu costat".

A la Diada també s'hi ha referit Sánchez en un acte de suport a la candidata socialista a lehendakari, Idoia Mendia. Després de felicitar els catalans per la Diada, Sánchez ha promès "treballar per una Catalunya millor en una Espanya diferent".

stats