Política 27/10/2016

Rivera fa tàndem amb Rajoy i demana al PSOE que busqui "allò que els uneix" al PP

Iglesias es converteix en principal blanc de les crítiques del líder de Ciutadans, que s'oblida de carregar contra el PP

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rivera fa tàndem amb Rajoy i demana al PSOE que busquin "allò que els uneix" al PP

MadridEl líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha arrencat el seu discurs a la segona sessió del debat d'investidura de Mariano Rajoy d'aquest dijous citant l'expresident espanyol Adolfo Suárez, quan va afirmar que "cal canviar les canonades sense tallar l'aigua". Segons el raonament de Rivera, cal una "regeneració" que escolti la demanda dels espanyols d'arribar a acords.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El discurs de Rivera ha estat gairebé monopolitzat per les crítiques a Podem i les demandes al PSOE que se sumin a la gran coalició. És a dir, el líder de Ciutadans ha replicat els arguments que ha fet servir Rajoy, concentrar-se a buscar punts d'unió amb els socialistes, per crear la gran coalició. Tot i que es tractava d'una investidura del candidat popular, Rivera gairebé no s'hi ha dirigit ni li ha dedicat crítiques.

"Nosaltres hem estat els del sí a les reformes i de treure aquest país de l'atzucac", ha reivindicat el líder de la formació taronja, que ha dirigit el seu primer dard al seu homòleg de Podem, Pablo Iglesias, principal blanc de les crítiques del polític català. Rivera s'ha sumat a l'acusació del PSOE a Podem i l'ha responsabilitzat que no hi hagi un govern del canvi a Espanya.

Amb un to molt suau amb Mariano Rajoy, Rivera li ha recordat que depèn d'ell i de la seva capacitat d'arribar a acords que la legislatura duri o no, mentre que al portaveu socialista, Antonio Hernando, li ha demanat que se sumi als acords signats amb el PP, que segons ell coincideixen amb els que van signar C's i el PSOE. Rivera ha reptat els socialistes a "buscar el que ens uneix", en una línia molt similar al que havia demanat Rajoy.

El president de Ciutadans ha tret un rebut d'autònoms i ha dit que era la seva "pancarta", en contraposició a les que sortiran al carrer dissabte. Amb aquest gest, Rivera ha volgut explicar que han vingut a la cambra a "donar solucions als espanyols", i que s'aprovaran reformes del règim d'autònoms gràcies al seu partit. Després ha tret una altra "pancarta", la factura dels llibres de text, que, segons ell, seran gratuïts per als pares gràcies a l'acord a què ha arribat la seva formació amb el PP.

Corrupció

Nosaltres volem canviar les canonades per les quals ha passat aigua podrida, la corrupció", ha afirmat Rivera, que s'ha dedicat a enumerar els acords del pacte amb el PP, que ha qualificat de mesures "tangibles" que afecten "la butxaca dels espanyols".

Catalunya

Sobre Catalunya, Rivera s'ha preguntat on són els "homes d'estat" catalans i ha recordat que entre els pares de la Constitució n'hi havia dos. El president de Ciutadans ha preguntat als líders independentistes de la cambra si se sumaran a la discussió de la reforma constitucional o del corredor mediterrani, o si estaran "al referèndum". Rivera ha introduït el català al seu discurs i ha afirmat que "molts catalans volen seguir sent espanyols".

stats