Política 22/05/2015

Rivera accentua l’antisobiranisme en la recta final de la campanya

Avisa que el 24-M és el primer pas per al canvi també a Catalunya

Auri Garcia Morera
2 min
Albert Rivera, ahir, en el seu últim acte a Catalunya. El líder de C’s  tancarà la campanya i viurà la nit electoral a Madrid.

BarcelonaDesprés d’una campanya en què ha criticat durament els que volien convertir aquestes municipals en el primer plebiscit sobre la independència, Albert Rivera va canviar ahir de discurs en el seu últim acte a Catalunya. El líder de Ciutadans va demanar “un bon resultat” del seu partit a Barcelona i a les altres capitals del país per “enviar un missatge als que volen aixecar fronteres”. A més, va avisar que aquest 24-M és el primer pas “perquè el canvi es produeixi també en les catalanes i en les generals”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d’unes 350 persones a l’Hotel Barceló Sants de Barcelona, Rivera va donar per fet que el seu partit entrarà “amb molta força” a l’Ajuntament de Barcelona, i va considerar que d’aquesta manera “l’objectiu està complert”. La incògnita, va subratllar, és ara si Ciutadans pot “superar partits com el PP, el PSOE i ERC”. La seva alcaldable, Carina Mejías, també va fer un discurs triomfalista. “Després d’aquesta campanya, en la qual més que mai hem sentit l’escalf de la gent, els nostres adversaris polítics estan atacats”, va dir Mejías.

Ciutadans, però, posa el punt de mira més enllà del que passi aquest diumenge a Barcelona i a la resta de municipis. Pensant en les eleccions al Parlament que s’han de celebrar el 27 de setembre, Rivera va demanar que “Catalunya torni a ser una terra d’oportunitats i no una comunitat en mans d’un president que ens vol fer sortir d’Espanya i d’Europa”. El líder de Ciutadans va aprofitar el col·lapse d’ahir a Rodalies per denunciar que fa “massa anys que culpem la resta de tot” i va assegurar que els culpables “són tots” i que plantejar com a solució la independència “sembla un acudit”.

Focus en un canvi a nivell estatal

Rivera es va acomiadar justificant-se pel fet que avui tancarà la campanya a Madrid i diumenge, després de votar al matí a Barcelona, viurà la nit electoral a Madrid. “Ens hem de repartir per tot el territori nacional”, va argumentar, i va destacar que durant aquesta campanya ha participat en set actes a Catalunya i que l’acte d’inici de campanya sí que el va fer a Barcelona. En el seu discurs va quedar clar, però, que fins i tot quan sí que és a Catalunya el seu focus està posat a protagonitzar un canvi a nivell estatal.

Rivera es va esforçar per apuntar al PSOE i especialment al PP com els culpables de la situació actual, va destacar que “Rajoy deixarà el mateix nombre d’aturats que va deixar Zapatero” i es va oferir com la solució ideal per rellevar el bipartidisme. “Ciutadans és el projecte que equilibra un canvi profund en les formes i en el fons de la política espanyola i a la vegada un canvi assenyat”, va resumir, fent referència també al perill que suposa l’opció de Podem. Amb un joc de paraules, va sentenciar: “Un canvi a pitjor és difícil, però es pot, realment es pot, n’hi ha alguns que poden”.

stats