Política 26/05/2016

A Rivera se li multipliquen els fronts interns a C's: dimissions a Galícia i Castella la Manxa

El líder del partit taronja evita valorar les polèmiques derivades de l'absència de primàries al·legant que acaba de tornar de Veneçuela

G.pruna
2 min
Albert Rivera, líder de C's, al míting central de campanya a Madrid / EFE

BarcelonaQuan el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha aterrat aquest dijous a l'aeroport de Barajas procedent de Veneçuela, s'ha topat amb que en el temps que ha estat fora se li han obert dos nous fronts interns al partit. Durant el dia d'ahir, van dimitir el delegat territorial del partit a Castella La Manxa, Antonio López, i vuit membres de les executives de La Corunya i d'Ames -un altre poble de la província.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tots dos casos, el detonant de les crisis interna és la decisió del partit de no tornar a celebrar primàries per configurar les llistes del partit el 26-J i deixar en mans de la direcció els canvis que poguessin haver-hi al·legant que serien només modificacions "puntuals". La realitat és que el partit taronja ha aprofitat la repetició electoral per renovar fins a 15 caps dels seus caps de llista, una actuació que ha aixecat ampolles en algunes comunitats autònomes.

El cas més sonat ha estat Galícia, on Ciutadans ha substituït el seu anterior cap de llista, Antonio Rodríguez, al·legant que "no està a l'alçada de les circumstàncies". Una decisió que ha convertit en un polvorí l'agrupació del partit a la Corunya, que entén que amb aquesta decisió el partit traeix un dels seus trets diferencials, la celebració de primàries per escollir els candidats.

En el cas de Castella La Manxa, el delegat territorial del partit ha assegurat que plega per "motius personals" però també per la "descoordinació" a l'hora de configurar la llista. La baixa del delegat territorial, que sí seguirà com a regidor a Illescas i com a diputat provincial, s'uneix a la del portaveu del partit a la comunitat autònoma, tot i que en aquest cas ha estat cessat.

Rivera ha evitat valorar la situació aquest dijous al·legant que acabava de fer un viatge de nou hores en avió -malgrat que ell havia convocat els mitjans de comunicació per a fer declaracions.

stats