Política 13/11/2014

Martín Villa diu que no es pensa "amagar" i que demanarà declarar davant la jutge argentina que investiga crims franquistes

L'exministre consta entre la vintena d'imputats que la Interpol demana que siguin detinguts i extradits a l’Argentina

Efe
1 min
Rodolfo Martín Villa, en una imatge d'arxiu / EFE

MadridL'exministre Rodolfo Martín Villa ha assegurat aquest dijous que demanarà declarar davant la jutge argentina que investiga els crims franquistes i ha afirmat que no es pensa "amagar" després que el govern espanyol hagi avançat la seva maniobra per eludir l'ordre de detenció de la Interpol contra 20 càrrecs franquistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Martín Villa també ha assenyalat que, si hi ha possibilitat per fer-ho, demanarà comparèixer davant el Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre aquest assumpte.

Segons ha subratllat, la justícia argentina l'imputa per una cosa que "no" va fer i que, segons ha dit, "a més, no podia fer". La jutge l'acusa per la seva eventual responsabilitat, quan era ministre de Relacions Sindicals, de la mort a Vitòria de cinc treballadors en una acció policial el març del 1976.

En aquest sentit, ha assenyalat que ell "no tenia comandament" sobre la policia en els successos de Vitòria.

Encara que Espanya denegarà el lliurament a l'Argentina dels 20 acusats per la jutge Maria Severini, Rodolfo Martín Villa ha insistit que no s'amagarà "després de la no-extradició" i demanarà declarar.

"Que quedi clar: sol·licitaré poder declarar davant la jutge. Procuraré fer-ho de la manera més còmoda i més segura per a mi, però ho faré. Ho he pensat des del principi", ha dit.

stats