Política 22/07/2015

Romeva: "A Catalunya no ha augmentat el nacionalisme, sinó l'independentisme instrumental"

El cap de llista de Junts pel Sí atribueix el procés sobiranista a "la frustració davant l'actuació de l'executiu espanyol" en una entrevista a Ràdio Euskadi

Efe
1 min
Raül Romeva, durant la presentació de Junts pel Sí

BilbaoEl cap de la llista Junts pel Sí, formada per CDC, ERC i les entitats socials sobiranistes, Raül Romeva, ha afirmat aquest dimecres que Catalunya "ho ha intentat tot" i, davant la resposta "sempre" negativa del govern espanyol, s'ha vist "abocada" a la situació actual. "A Catalunya no ha augmentat el nacionalisme, sinó l'independentisme, que és instrumental, que ningú no s'enganyi: ha augmentat el nombre de persones frustrades davant l'actuació de l'executiu espanyol", ha assegurat en una entrevista en Ràdio Euskadi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exeurodiputat d'ICV ha recalcat que el debat català es podria haver resolt amb "fórmules ja existents", però el govern espanyol "no ha volgut", per la qual cosa s'ha buscat un procediment innovador de cara a les eleccions catalanes del pròxim 27 de setembre. "Per començar el procés necessitem, com a mínim, una majoria parlamentària que doni al pròxim govern català un mandat perquè iniciï un procés que culmini amb la independència", segons ha explicat.

Ha augurat que si la seva llista, en la que figuren l'actual president català, Artur Mas, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, aconsegueix la majoria, "potser" el govern espanyol proposi "una oferta de diàleg, que fins al moment mai no ha llançat".

stats