Política 17/05/2017

Romeva carrega contra Ciutadans per "negar la realitat" i no atendre la demanada de referèndum

El portaveu de la formació taronja, Fernando de Páramo, insisteix que el conseller no és transparent i que malgasta diners amb viatges a l'exterior

Núria Orriols / Ot Serrra
2 min
Raül Romeva al Parlament

BarcelonaEl que no falta en cap ple és la pregunta de Ciutadans al conseller d'Exteriors, Raül Romeva, sobre els viatges de la Generalitat a l'estranger. Aquest dimecres no ha estat diferent i, el portaveu de Cs, Fernando de Páramo, ha pres la paraula en la sessió de control al Govern per assegurar que Romeva no publica les dades sobre els viatges a fora, que és un conseller "molt car" i que fa el "ridícul" a l'exterior perquè "ningú" no rep les autoritats de la Generalitat. "No sabem amb què es gasta els diners", ha assegurat De Páramo, que també ha dit que és el conseller de la "independència" i no de la transparència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pregunta ha enervat Romeva, que ha contraatacat i ha afirmat que qui fa el ridícul és Ciutadans quan s'oposa al referèndum. "Vostès fan el ridícul perquè neguen la realitat", ha dit, i ha asseverat que el Govern continuarà "representant" el que considera una "voluntat majoritària" a favor del dret a l'autodeterminació.

"És ridícul tenir un ministre reprovat i mantenir-lo", ha afirmat Romeva amb relació al ministre de Justícia, Rafael Catalá. I ha afegit que si són "demòcrates" han d'atendre les demandes del "80% de la població" que vol votar en una consulta sobre la independència.

Munté defensa Sanchis i acusa Catalá

Com Romeva, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha retret al grup parlamentari del PP que faci cas omís de la reprovació del Congrés al ministre de Justícia, Rafael Catalá, així com al fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, i el fiscal en cap d’Anticorrupció, Manuel Moix. “No he sentit que pensen fer cas a la ciutadania a través de la majoria de diputats al Congrés”, ha manifestat Munté, després que la diputada popular Esperanza García critiqués que el Govern tampoc no ha actuat en conseqüència de la voluntat del Parlament de reprovar el director de TV3, Vicent Sanchis, i la presidenta en funcions del Consell de la CCMA, Núria Llorach.

El diputat del PSC David Pérez, al seu torn, també ha demanat explicacions sobre la "baixada d'audiències" dels mitjans públics. "Del 28 al 20%: hem perdut vuit punts en un any en els informatius", ha recordat Pérez a la consellera de la presidència, Neus Munté. La portaveu del Govern ha insistit que hi ha "dades enormement positives", tot i reconèixer que no es pot caure en el "cofoisme". Davant l'exigència de pluralitat per part del grup socialista, Munté ha recordat a Pérez que fa una setmana va fer unes declaracions a Catalunya Ràdio -va dir que ERC no volia obrir fosses a Catalunya perquè hi trobaria espanyols- "impròpies d'algú que intenta donar lliçons de rigor i pluralitat".

stats