Política 18/02/2016

Romeva adreça una carta a Martin Schulz on es presenta com a 'minister' d'Exteriors

El conseller demana suport al president del Parlament europeu

Acn
1 min
Raül Romeva, en la compareixença d'aquest migdia / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, ha adreçat una carta al president del Parlament europeu, Martin Schultz, per reclamar-li el seu suport en els "formidables reptes" que té el Govern per davant i en "la tasca que ens han encomanat els ciutadans democràticament". En una carta que publica aquest dijous 'El Mundo', Romeva explica al president de la cambra europea que la seva tasca serà informar de "primera mà" a la comunitat internacional allò "que Catalunya pot oferir com a país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller Romeva es presenta com a "ministre", tal com han fet altres consellers anteriors, i fórmula que també utilitzen els governs d'Escòcia i Flandes, ja que l'única traducció possible de la paraula 'conseller' en anglès és 'minister'. Sí que destaca que és la primera vegada que la Generalitat compta amb un departament d'Exteriors.

Romeva també subratlla que assumeix les noves tasques al Govern català amb "confiança i plena determinació" i que és "plenament conscient de la responsabilitat que això implica, especialment en aquest moment crucial en la llarga història de Catalunya".

Aquesta carta, que porta per data el 3 de febrer, es coneix dos dies després que el Tribunal Constitucional admetés a tràmit el recurs del govern espanyol contra algunes competències de la conselleria d'Afers Exteriors i les seves funcions quedessin automàticament suspeses. Tot i així, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va deixar clar aquest dimecres al Parlament que el Govern continuaria fent "acció exterior", una idea que ha reiterat aquest matí a RAC1, a més de garantir que Romeva continuaria al capdavant de la conselleria.

stats