Política 04/05/2016

Romeva nega "ingerències" del Govern en el CIDOB

El conseller rebutja que l'executiu pressioni per provocar un gir sobiranista en el 'think thank'

Gerard Pruna
1 min
La diplomàcia catalana ha de tirar d’imaginació per fer-se present al món.

Barcelona"No hi ha cap ingerència". Amb aquestes paraules ha rebutjat el conseller d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, Raül Romeva, que l'executiu hagi pressionat el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) perquè l'organisme posi èmfasi en el paper de Catalunya com a actor internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la sessió de control al Govern, el conseller ha respost així a la pregunta del diputat del PSC Ferran Pedret, que ha lamentat que el fins ara president del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) des del 2012, Carles Gasòliba, anunciés fa una setmana que renuncia a la seva reelecció al capdavant del 'think tank' al·legant que els patrons institucionals volien alterar la línia de l'entitat.

Pedret ha burxat Romeva assegurant que en altres temps l'ara conseller hagués estat el primer en denunciar que es vulgui confondre "el partit amb el país". "Potser ara no està en condicions de fer-ho", ha afegit Pedret. Romeva, que ha atribuït a una decisió personal la marxa de Gasòliba, ha respost a Pedret recordant que el fins ara president del CIDOB és de CDC.

stats