Corrupció urbanística
Política 27/09/2011

El PSOE andalús suspèn de militància l'exalcalde de Ronda i tres consellers més

El socialista Antonio María Marín i almenys tres persones més han sigut detingudes aquest matí per presumptes delictes de corrupció urbanística en aquesta localitat malaguenya

Efe
1 min

MàlagaEl PSOE andalús ha ordenat cautelarment la suspensió de militància de l'exalcade de Ronda (Màlaga), després que la Policia l'hagi detingut aquest matí, juntament amb almenys tres persones més, per la seva presumpta implicació en delictes de corrupció urbanística en aquesta localitat malaguenya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat en un comunicat, la direcció regional del PSOE d'Andalusia ha iniciat la tramitació dels expedients de suspensió d'Antonio Marín Lara i tres conselleres més: María José Martín de Haro, exdelegada municipal de l'Ajuntament de Ronda, Rafael Lara, exdelegat municipal de Seguretat, i Francisco Cañestro, exprimer tinent alcalde i secretari general del PSOE al municipi.

A primera hora del matí la policia ha començat el registre a l'Ajuntament malagueny de Ronda. La Fiscalia Anticorrupció fa un any que indaga sobre possibles delictes, entre ells el de prevaricació urbanística, comès pel Partit Andalusista i el PSOE, que van governar en l'anterior legislatura.

Durant la investigació s'han intervingut els telèfons d'alguns dels presumptes implicats. Els agents estan requisant nombrosos documents i ordinadors per estudiar-ne el contingut i determinar si s'han de produir o no detencions en les properes hores.

Ronda té un dels termes municipals més importants de Màlaga i compta amb un espectacular entorn natural, la qual cosa l'ha fet objecte de desig de nombroses immobiliàries. No és la primera vegada que s'investiga alguna de les moltes operacions immobiliàries que s'hi han fet en els darrers anys, però aquesta vegada tot indica que els indicis són força importants. Amb aquest darrer registre, totes les comarques de Màlaga tenen algun municipi investigat per corrupció urbanística.

stats