POLÍTICA
Política 26/07/2011

Ros: “Tradicionalment hem nomenat els nostres candidats quan ja s'han convocat les eleccions”

L'alcalde de Lleida creu que Chacón serà la candidata del PSC a les generals però que se la nomenarà quan hi hagi data per als comicis. Ros no renuncia al grup propi al Congrés però apel·la al “possibilisme” per defensar el pacte de mínims signat amb Bustos

Redacció
1 min
Àngel Ros: "El primer secretari ha de poder ser candidat el 2014"

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha volgut treure ferro al retard en el nomenament de Carme Chacón com a candidata del PSC a les eleccions generals. En una entrevista a RAC1, Ros ha explicat que “tradicionalment hem nomenat els nostres candidats quan ja s'han convocat les eleccions”, però s'ha mostrat segur que la ministra de Defensa “serà la nostra candidata, i una molt bona candidata”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Lleida, que des de les eleccions municipals del 22-M ha quedat reforçat dins el PSC, també ha explicat la fórmula que proposen els socialistes catalans per tenir “veu pròpia” al Congrés dels Diputats i que consisteix en el “dret a la discrepància”, és a dir, la capacitat de votar diferent al PSOE en situacions excepcionals, sense tenir, però, grup propi. Aquest és l'acord “possibilista” a què Ros va arribar amb Bustos, representant de l'altra ànima del partit. Ros considera que l'acord és un “avenç molt important”, un “pas endavant ferm”, però creu que el grup propi del PSC a la cambra baixa “caurà com la fruita madura”. “Mai he renunciat ni renunciaré” a aquesta possibilitat, ha dit Ros, que ha demanat que el grup socialista al Congrés sigui un grup federal.

Respecte al congrés que els socialistes catalans han de celebrar a la tardor, Ros ha reconegut que el PSC “necessita” aquest conclau, tant per fer un “canvi d'ideologia” com una “renovació de veus” al partit. Ja en l'àmbit personal, l'alcalde lleidatà ha avançat que al setembre avaluarà els suports que pot reunir per decidir si presenta una candidatura per convertir-se en líder del PSC.

stats