CONSELL D'ALCALDES DEL PSC
Política 09/12/2010

Àngel Ros es mostra obert a assumir un càrrec de responsabilitat en el PSC

"És bo per a Lleida que persones de diferents partits estiguem en els òrgans de direcció d'aquests partits", ha assegurat aquest migdia l'alcalde de Lleida

Redacció
2 min
Àngel Ros, alcalde de Lleida

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha advocat avui per revisar la relació actual dels socialistes catalans amb el PSOE i s'ha mostrat obert a assumir en el futur algun càrrec de responsabilitat en el PSC, que ha de ser objecte, ha dit, d'un "profund" debat ideològic després del daltabaix electoral. Ros participarà aquesta tarda a Barcelona en el Consell d'Alcaldes del PSC, que es reuneix periòdicament per tractar temes de política municipal, però que avui, excepcionalment, abordarà els mals resultats obtinguts pel partit a les eleccions autonòmiques, els pitjors de la seva història, i analitzarà en quina data es podria celebrar el seu pròxim congrés nacional, previst per a la tardor de 2011.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa, Ros ha avançat que en aquesta reunió defensarà que el congrés tingui lloc després de les eleccions municipals, preferiblement a la tardor, "després d'un període de reflexió i amb tranquil·litat". L'alcalde de Lleida ha dit que una de les qüestions que haurà d'abordar aquest congrés és la composició dels òrgans de direcció del partit, després que el seu actual líder, José Montilla, anunciés el mateix dia de les eleccions que no tornaria a optar a ser primer secretari del PSC.

Ros ha assegurat que com a integrant del PSC està "sempre a disposició del partit" i s'ha mostrat partidari que dirigents dels diferents territoris ocupin càrrecs de responsabilitat en el partit, ja que "això reflecteix la pluralitat de Catalunya i és també un element d'equilibri". "És bo per a Lleida que persones de diferents partits estiguem en els òrgans de direcció d'aquests partits", ha manifestat. Ros ha subratllat, en qualsevol cas, que aquest serà un tema a tractar en el pròxim congrés, en el qual també haurà d'haver "un debat molt profund" per "deixar clar" que el PSC és un "partit nacional català que vertebra el catalanisme progressista" a Catalunya.

Pel que fa a l'actual relació del PSC amb el PSOE, l'alcalde lleidatà ha afirmat que resulta necessari revisar la vertebració de Catalunya amb el projecte socialista en l'àmbit estatal. "S'ha de partir de la base del catalanisme polític, però amb un encaix amb la resta de l'Estat, i evidentment s'ha de revisar l'actual situació actual, ja que la Transició ha passat, el mateix model autonòmic és un producte de la Transició, d'un moment en què començàvem la democràcia, i crec que nosaltres hem d'anar cap a un model d'Estat federal", ha remarcat.

Ros, en canvi, no ha volgut posicionar-se sobre la conveniència que el PSC tingui grup propi al Congrés, al marge del PSOE, tal com plantegen obertament alguns dirigents socialistes, com el conseller Ernest Maragall. Creu que aquesta qüestió és "la punta d'un iceberg" i que el prioritari ara és construir la base del partit, d'aquest iceberg. "A partir d'aquí hi ha diferents visualitzacions. Una d'elles pot ser la del grup, però és un tema que forma part del debat profund que cal fer al congrés del partit", ha remarcat Ros.

stats