Política 24/05/2015

Ros repeteix victòria a Lleida però perd la majoria absoluta

CIU es manté com a segona força en uns resultats molt fragmentats en què aconsegueixen representació municipal set partits

Ara
1 min

LleidaLleida continuarà sent territori socialista. Ara bé, per primer cop després de dos mandats, Àngel Ros, ha perdut la majoria absoluta. Els socialistes aconsegueixen només 8 regidors -en perden 7 respecte al 2011- i hauran de buscar aliats si volen governar amb una majoria còmode. De fet Ros ja ha estès la mà a CIU durant la campanya per fer una sociovergència, però la federació, capitanejada per primer cop per Antoni Postius, s'ha mostrat més reticent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El mateix Ros també reconeixia durant la campanya electoral que en el nou ple hi hauria més partits que fins ara i els resultats li han donat la raó. El 2011, a banda dels socialistes, només tenien representació municipal CIU (amb 6 regidors) i PP (amb 6 més). Aquestes eleccions CIU mantenen els 6 regidors, Ciutadans (4), ERC-Avancem-AM (3), Crida-CUP (2), PP perd 4 regidors o només n'aconsegueix 2 i Comú de Lleida (1).

Resultats definitius 2015:

PSC-CP: 8 regidors (15 regidors al 2011)

CIU: 6 regidors (6 regidors al 2011)

Ciutadans: 4 regidors

ERC-Avancem-AM: 3 regidors

Crida-CUP: 2 regidors

PP: 2 regidors (6 regidors al 2011)

Comú de Lleida (2)

stats