POLÍTICA
Política 14/06/2011

Ros proposa un “nucli dur” al capdavant del PSC i diu que aspira a ser-hi

L'alcalde de Lleida no aclareix si es postularà per ser primer secretari dels socialistes catalans però admet que optarà a estar en la direcció si s'imposen les seves tesis. Insisteix que és necessari un grup propi del PSC al Congrés

Redacció
2 min
Àngel Ros: "El primer secretari ha de poder ser candidat el 2014"

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, és un dels pocs responsables del PSC que ha obtingut bons resultats en les darreres eleccions municipals del 22 de maig. Aquesta revàlida davant la ciutadania ha col·locat Ros en la rampa d'enlairament de cara al congrés que els socialistes catalans han de celebrar a la tardor i que ha d'escollir el nou cap del partit. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ros, que no ha volgut aclarir si es presentarà com a candidat a assolir la primera secretaria del PSC, ha proposat que el partit hauria d'estar comandat per un “nucli dur de quatre o cinc persones”, on hi hagi dirigents de diferents sensibilitats. “Zaragoza i Iceta haurien de seguir a la direcció del PSC”, ha dit Ros , però ha apostat perquè la compaginin “amb persones d'altres sectors del partit", com Marina Geli o Montserrat Tura. “Hem de ser capaços d'entendre'ns”, ha resumit Ros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El paer en cap no ha deixat clar si encapçalarà el partit i s'ha limitat a dir que optarà a estar en la direcció. “Tinc un compromís amb la ciutat de Lleida”, ha recordat Ros, que només assumiria un càrrec orgànic que fos “compatible” amb l'alcaldia de la ciutat lleidatana. L'alcalde també ha explicat que “el millor escenari” per al partit és que el candidat a presidir la Generalitat i el primer secretari del partit siguin la mateixa persona. “Les bicefàlies tenen risc”, ha recordat l'alcalde lleidatà. Tot i així, Ros ha explicat que “primer hem de fer un debat de les idees i passat l'estiu parlarem de les persones”. “Hem de veure cap a on encarem el partit”, ha dit Ros.

Grup propi al Congrés

L'alcalde de Lleida ha insistit en la necessitat que els socialistes catalans actuïn al Congrés dels Diputats de Madrid amb un grup parlamentari propi i ha recordat la votació del fons de competitivitat com a exemple dels errors estratègics del PSC. Per a Ros, aquella votació “va ser una trampa de CiU i hi vam caure”. “Hauríem d'haver-nos desmarcat del PSOE", creu l'alcalde.

Eleccions anticipades

Pel que fa a la possibilitat que les eleccions generals s'avancin tal com anunciaven alguns mitjans durant el dia de dilluns, Ros s'ha inclinat per evitar aquest avançament electoral però ha recordat que “l'única persona que ho ha de decidir és Zapatero”. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que “Rubalcaba és un gran candidat”.

stats