Política 08/02/2016

Rosa Díez deixa UPyD i demana la dissolució del partit

Diez va deixar el lideratge del partit magenta després dels mals resultats de les municipals

Ara
2 min
UPyD, el partit de Rosa Díez, acusa el sobiranisme de voler tapar irregularitats. EFE

BarcelonaRosa Díez s'ha donat de baixa d'UPyD. Amb 63 anys i després de fer un pas enrere en el lideratge del partit per la desfeta a les municipals del maig, la fundadora de la formació magenta ha comunicat al partit la seva baixa, una notícia que sacseja encara més UPyD, en crisi després de quedar-se sense representació al Congrés després de les eleccions espanyoles del 20-D i que el successor de Rosa Díez al capdavant del partit, Andrés Herzog, dimitís.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un apunt al seu Facebook, Díez, que també va demanar recentment al govern basc la jubilació anticipada com a funcionària, sosté que cal donar un "final digne" a UPyD amb la seva dissolució. Segons defensa, hauria volgut que el partit convoqués aviat un congrés per dissoldre's, però "com que no ha estat possible", plega per "ser coherent". "Prenc aquesta decisió per estima i respecte cap a tota la meva família magenta", afegeix.

L'exlíder del partit apunta que UPyD va néixer per provocar canvis polítics radicals des de dins de les institucions, i que la situació actual, sense representació al Congrés i amb un paper gairebé irrellevant al món local impedeix que segueixi complint l'objectiu pel qual va ser creat: "Qualsevol oportunitat futura per defensar les nostres idees de forma efectiva exigeix, necessàriament, un nou naixement després de donar un final digne al nostre estimat partit".

Rosa Díez posa així punt final a tres dècades d'activitat política. Va començar al Partit Socialista, al qual es va afiliar el 1977 i se'n va desvincular el 2007 per crear el partit magenta. Va exercir càrrecs a la federació d'Euskadi (PSE-EE), responsabilitats institucionals a les Juntes Generals de Biscaia i va ser consellera de Comerç i Turisme del govern basc durant el mandat del 'lehendakari' José Antonio Ardanza i al Parlament Europeu.

stats