POLÍTICA EXTERIOR
Política 02/02/2011

El Govern avisa a les comunitats catalanes a l'exterior que ja no comptin amb les seves subvencions

Des de l'oposició, CiU va denunciar el 2008 el retard del tripartit en pagar aquestes ajudes, un fet que, segons assegurava, demostrava la seva "manca de sensibilitat i coneixement (...) sobre la tasca que porten a terme"

Redacció
2 min
La secretària d'Afers Exteriors del Govern, Roser Clavell.

BarcelonaLa política d'austeritat del Govern arriba a tot arreu, també fora de Catalunya. Per aquest motiu, la secretària d'afers exteriors de la Generalitat, la ratificada Roser Clavell, ha enviat una carta a les comunitats catalanes a l'exterior a què ha tingut accés l'ARA en la que les informa del trasllat de la seva àrea al departament de presidència i del seu nou contacte amb l'executiu, però sobretot els avisa de les "restriccions pressupostàries" que patiran totes les partides de l'executiu, també la seva. En aquest sentit, l'escrit avisa que "la situació pressupostària exigeix (...) prudència ja que, a dia d'avui," els "és impossible poder informar detalladament sobre els recursos disponibles i els terminis de gestió per a la convocatòria en qüestió".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquest motiu, Clavell anima a les comunitats a "repensar les possibles programacions anuals per aquest any i estudiar la viabilitat d'esdeveniments de caràcter extraordinari", ja que s'endarreriran o se suprimiran algunes "convocatòries de beques, subvencions extraordinàries i altres mecanismes i línies de suport". I, quan es pugui oferir alguna d'aquestes ajudes, "les convocatòries corresponents es publicaran, probablement, durant la segona meitat de l'any". Malgrat tot, el document avança una propera reunió de Consell de Comunitats Catalanes a l'Exterior, atenent-se "a les limitacions pressupostàries presents", i reitera "públicament el compromís de la Secretaria d'Afers Exteriors de vetllar pels interessos dels catalans i catalanes a l'exterior".

Tanmateix, es dóna el cas que, des de l'oposició, CiU va criticar a finals de 2008 el retard en els pagaments de les subvencions als casals catalans per part del Govern tripartit i va demanar la compareixença al Parlament dels màxims responsables d'aquestes àrees. Segons la diputada nacionalista Maria Rosa Fortuny, aquell fet demostrava la "manca de sensibilitat i coneixement per part de la Generalitat sobre la tasca que porten a terme les Comunitats Catalanes a l’Exterior".

stats