NOU GOVERN
Política 06/01/2011

Mas manté la republicana Roser Clavell com a màxima responsable de política exterior

La militant d'Esquerra assumirà noves competències, com les relacions del Govern amb la Unió Europea

Roger Tugas
2 min
Carod-Rovira i Roser Clavell en una roda de premsa.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet un nou gest per alimentar el seu “Govern dels millors” i, després de fitxar el socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) confirma que manté la republicana Roser Clavell com a màxima responsable de la política exterior catalana. La militant d'Esquerra canvia el càrrec i passa de ser viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació a secretària d'Afers Exteriors –càrrec que ja va ocupar entre el juny de 2007 i el desembre del 2008, quan va canviar de denominació– i, enlloc de dependre de Vicepresidència, ara s'incorpora directament a Presidència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb la nova estructura del departament, Clavell assumeix noves competències, com la coordinació de la relació entre la Generalitat i la Unió Europea, que en la legislatura anterior depenia de José Montilla. Igualment, la republicana seguirà encarregant-se de la projecció, promoció i representació del Govern a l'exterior, la coordinació de la participació en la política europea de l'Estat, el disseny i desenvolupament de la política de cooperació per al desenvolupament, el suport a les comunitats catalanes a l'exterior i la direcció de les delegacions internacionals de la Generalitat.

Durant la legislatura anterior, Clavell treballava a les ordres de Carod-Rovira, a qui es considera políticament propera. És llicenciada en Dret i especialitzada en diplomàcia pública. Abans d'incorporar-se al Govern, va ser cònsol britànica al Consolat General Britànic de Barcelona entre 2004 i 2007, i va ser-ne la vicecònsol entre 2001 i 2003. Durant la seva etapa en l'executiu del tripartit, va liderar una política basada en el consens, però que li va reportar crítiques de la premsa espanyolista pel que consideraven una excessiva despesa en la internacionalització de Catalunya i les seves institucions.

Igualment, el DOGC ha publicat la nova estructura completa del departament de Presidència, en la qual encara cal realitzar la majoria dels nomenaments.

stats