Política 28/02/2015

Rovira evita confirmar la proposta d'ERC a Vidal però afirma que Catalunya "té ganes d'aprofitar el talent" del jutge

La secretària general dels republicans crida els alcaldables del partit a ser "agosarats" i lluitar en transparència des dels ajuntaments

Acn
2 min
La secretària general d'ERC, Marta Rovira, acompanyada d'alguns dels caps de llista dels republicans a les municipals aquest dissabte a Sabadell / ACN

SabadellLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha lamentat que el Consell General del Poder Judicial hagi optat per la suspensió del jutge Santi Vidal, "el pitjor dels judicis que podia tenir". "Enlloc de vetllar per la professionalitat dels jutges, el Consell General del Poder Judicial ho fa pel que fan amb el seu temps, els jutja per expressar les seves idees", ha denunciat. La secretària general d'ERC ha assegurat que "Catalunya està preparada i té moltes ganes de posar en valor i aprofitar la professionalitat i el talent" de Vidal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que no ha volgut confirmar si la seva formació li ha proposat a Vidal anar de número dos d'ERC a Barcelona, tal com el magistrat va suggerir ahir, però s'ha mostrat convençuda que el jutge "trobarà la millor manera de contribuir al procés històric que viu Catalunya". Rovira ha dit que Vidal "és una referència" pels republicans, que hi parlen "des de fa molts anys" i que en els últims dies s'han posat en contacte amb ell per oferir-li "tots els canals possible" per denunciar la suspensió.

Rovira ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció en el marc de la Conferència Grans Ciutats del partit, que s'ha celebrat aquest dissabte a ERC. La número dos dels republicans ha assegurat que les eleccions municipals de 24 de maig han de ser l'avantsala d'un procés que culmina el 27-S. "Hem de ser agosarats perquè, el 24-M, de les grans ciutats en surtin els millors consistoris: ajuntaments que contribueixin a la construcció del nou país", ha declarat Rovira en el marc de la Conferència Grans Ciutats que ha tingut lloc a Sabadell.

Agosarats, ha dit, per exemple en transparència. "Volem ajuntaments amb les parets de vidre: no perquè siguin fràgils, sinó perquè siguin transparents i perquè tinguin les portes obertes perquè els ciutadans hi puguin entrar i implicar-se en les decisions polítiques que s'hi prenen", ha explicat.

stats