Política 06/05/2011

Rubalcaba, sobre Bildu: "Acatar la sentència diferencia els demòcrates dels que no ho són"

El vicepresident primer ha demanat "acatar i respectar" la sentència i ha volgut "assenyalar i recordar a tothom" com funciona l'estat de dret quan li han preguntat per les declaracions del PP. Que hi hagi pressions al TC "no és un rumor, és una insídia"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha insistit que el govern espanyol "acata i respecta" la sentència del Tribunal Constitucional que permet a Bildu presentar-se a les eleccions del 22-M. Ha indicat que acatar la sentència "diferencia els demòcrates dels que no ho són", en relació amb el PP. Ha demanat respectar totes les institucions que componen l'estat de dret perquè "totes mereixen, per un demòcrata, el màxim respecte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha insistit que "això ens diferencia dels que no creuen en l'estat de dret". Ha indicat que "fent-ho amb fermesa, estem veient el final d'ETA". Ha demanat "unitat, unitat, unitat" al PP amb la sentència perquè "hi pot haver opinions diferents, però és molt important que respectem les mateixes regles i fem pinya per reforçar la fortalesa de l'estat de dret". Ha criticat els que diuen que hi ha pressions al TC perquè són "insídies i no rumors".

Pel que fa a les discrepàncies entre el TC i el TS ha dit que "no és la primera vegada" perquè ha recordat que va passar amb Iniciativa Internacionalista. També ha reivindicat que el fiscal i l'advocat de l'Estat no són òrgans del govern espanyol sinó de l'Estat. Ha dit que "això és l'estat de dret, si hi ha una resolució al revés que significa que funciona l'estat de dret, és inadmissible treure'n conclusions".

Pel que fa al panorama polític que s'obre després de la sentència del TC, no ha volgut fer declaracions. Ha indicat que pel que fa a les relacions amb el PNB, encara no se n'ha parlat i el president espanyol no ha tingut cap conversa amb el PNB "que jo sàpiga", ha indicat Rubalcaba. Pel que fa a l'estabilitat de pacte de govern del País Basc entre el PP i el PSOE, només ha dit que aquesta és una valoració que no ha de fer el govern espanyol.

stats