POLÍTICA
Política 22/07/2011

Rubalcaba: “El que va passar ahir a Brussel·les no influirà en el calendari electoral”

L'acord de la UE per rescatar Grècia i allunyar els atacs especulatius de l'euro no significarà un avançament de les eleccions generals. Rubalcaba es veu com a president del govern espanyol però reconeix que “és molt difícil”

Redacció
2 min

BarcelonaEl candidat socialista a les eleccions generals que han de celebrar-se abans del març, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha referit, en una entrevista a RAC1, al segon rescat de Grècia i ha dit, sobre un eventual avançament electoral, que “el que va passar ahir a Brussel·les no influirà en el calendari electoral”, del qual només té control el president Zapatero. Rubalcaba ha reconegut que el 22-M, el PSOE va patir una “derrota severa”, que deixa l'objectiu d'assolir la presidència del govern espanyol “molt difícil”. Tot i això, Rubalcaba ha dit que es veu com a president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En clau de Catalunya, el candidat socialista ha carregat contra les tàctiques del Partit Popular, sobretot les que va fer servir durant el debat estatutari. “En nom de la unitat d'Espanya, el PP ha aconseguit un enfrontament entre Catalunya i Espanya”, ha explicat Rubalcaba, que ha reconegut que el PSOE no compta amb la confiança dels catalans. El socialista ha admès “errors” a l'hora d'explicar la situació de Catalunya, que és “la millor de la història”, segons ell, pel que fa a l'autogovern, al finançament i a la inversió en infraestructures.

La dimissió de Camps

Respecte a la dimissió de Camps i les demandes que arriben des de les files populars perquè ell també dimiteixi per la seva relació amb el cas Faisan, Rubalcaba ha dit que el moviment és una “cortina de fum”. “Que els vestits no ens tapin Gürtel”, ha dit Rubalcaba, que considera que només són “una peça més d'una gran operació de corrupció” que afecta molts càrrecs públics. “Els ciutadans ens exigeixen un altre tipus de comportament davant els casos de corrupció”, ha reblat el candidat del PSOE.

La lluita contra ETA

Rubalcaba també ha parlat, en qualitat d'exministre d'Interior, de la situació que viu ETA, que ell considera que està “contra les cordes”. “Crec que estem vivint les últimes passes de la lluita contra el terrorisme”, ha explicat Rubalcaba, que ha negat que tingui notícies d'un eventual rearmament de la banda. Segons ha dit el candidat socialista, el que li espera a ETA a partir d'ara és un “lent procés d'extinció”. “Però si algú ho espera, no es trauran les caputxes i demanaran perdó”, ha dit.

stats