Política 30/06/2011

Rubalcaba demana a Felipe González que s'estalviï els consells

L'expresident espanyol li havia demanat al candidat socialista que abandonés l'executiu espanyol "ja". Salgado i Caamaño volen que Rubalcaba decideixi quan ha de marxar mentre que Chacón diu que serà decisió de Zapatero.

Redacció
1 min

MadridL'expresident del govern espanyol, Felipe González, preguntat per si creu que el vicepresident del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha d'abandonar l'executiu després d'haver estat designat candidat socialista a les eleccions generals ha dit: "Jo? Sí. Ja". Després d'aquestes paraules a Madrid ha esclatat la capsa dels trons amb opinions sobre el futur del vicepresident primer. Rubalcaba ha volgut respondre a l'expresident del govern espanyol, Felipe González, "que s'estalviï els consells". Ha indicat: "Sé molt bé el que he de fer i quan ho he de fer" perquè "sóc una persona que agraeix moltíssim els consells, sempre els escolto i agraeixo a tothom que em doni consells, però que se'ls estalviï perquè sé què he de fer. Li ho agraeixo de tot cor perquè sé que són amb les millors intencions", va sentenciar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha indicat que és el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, qui ha de decidir quan ha de marxar Rubalcaba. "Si hi ha alguna decisió que només pot decidir un president del govern espanyol és aquesta, així que jo respecto el que faci i el moment en què ho faci". Després ha indicat que cadascú pren les decisions que vol sobre les seves respostes i ha dit que ella "a Felipe l'aprecio molt, ja ho saben". Cap altre membre de l'executiu espanyol ha dit que aquesta era una decisió de Zapatero. La vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, s'ha fiat a "l'excel·lent criteri" de Rubalcaba. El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, també ha dit que Rubalcaba marxarà quan vulgui i ha mostrat el seu respecte a les paraules de González.

stats