Política 15/10/2011

Rubalcaba: "El PP i el PSOE no som el mateix"

El candidat socialista defensa que amb l'educació i la sanitat no es pot fer "ni un pas enrere" i elabora un programa electoral amb una àmplia memòria econòmica on hi ha més ingressos que despeses

Miquel Codolar
2 min

MadridEl candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha criticat els ciutadans "que diuen que el PP arreglarà la crisi" perquè "els governs autonòmics no han fet res, només han començat a retallar". També ha recordat que el PP no va voler sumar-se al pacte per les pensions que es va aconseguir amb els agents socials i ha denunciat que "en tres anys només han parlat malament d'Espanya", "només s'han aprofitat de la crisi". En aquest punt ha preguntat "quina confiança mereix un partit que durant tres anys només s'ha intentat aprofitar de la crisi?". Als qui diuen que "el PSOE i el PP són els mateix" els ha respost que "amb el vent a favor" va créixer tant l'Espanya del PP com la del PSOE, però ha indicat que els socialistes van aprofitar per fer reformes socials. En aquest sentit, ha dit que aquest és un moment "decisiu" per prendre decisions a llarg termini i "cal fer coses entre tots els espanyols", com la reducció de l'administració pública". Pel que fa als serveis socials, ha defensat la sanitat i l'educació: "Ni un pas enrere", ha repetit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No ha volgut parlar del programa electoral, que aquest dissabte ha aprovat el comitè federal del PSOE per unanimitat i s'ha centrat en explicar el seu "compromís pel país". Jesús Caldera ha presentat un programa "valent i creïble" amb una "memòria econòmica que explica com finançar totes les mesures, i tal com necessiten els temps que correm, té més ingressos que despeses". Caldera ha destacat com a noves mesures la dació en pagament, els plans d'ocupació per a joves, impostos per a la banca, un nou sistema de finançament sanitari i el compromís amb les lleis que no s'han aprovat com la de la mort digna i la igualtat de tracte. El programa s'ha aprovat per unanimitat en un comitè federal amb només tres intervencions. José Antonio Griñán ha dit que aquesta campanya és "una batalla desigual amb un PP que no té programa electoral ni vol donar-lo a conèixer".

stats