Política 15/04/2011

Rubalcaba rectifica Pajín: el Govern pot retallar per on vulgui

Rubalcaba rectifica Salgado sobre el fons de competitivitat: "Mai hem de negar el diàleg"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, preguntat per les declaracions de la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, negant qualsevol possibilitat de diàleg, ha indicat que "no podem i mai hem de negar el diàleg. Mai ho hem de fer. Però és un diàleg que té restriccions objectives, que són: el compliment de la llei, perquè ens estem apretant al màxim al cinturó, que les capacitats financeres de l'Estat són escassíssimes i, la tercera, que no renunciarem a l'objectiu del dèficit perquè és fonamental".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la trobada que va mantenir amb el president del Govern, Artur Mas, Rubalcaba ha dit que "volíem que fos discreta" i ha recordat que havia estat la primera trobada des que Mas és president. "Va ser interessant, vam passar revista a tot, vam parlar del finançament i li vaig manifestar la meva opinió, que l'objectiu de dèficit és irrenunciable i a més està acordat, però tothom sap que hi ha restriccions legals i pressupostàries". Ha dit que Mas "volia parlar i li vaig dir que hi estava disposat, però que hi ha lleis, restriccions pressupostàries i de dèficit que hem de complir. Però el diàleg mai faltarà".

Pel que fa a les declaracions de la ministra de Sanitat, Leire Pajín, en contra de les retallades en sanitat del Govern, Rubalcaba ha dit que "cada autonomia pot retallar per on vulgui". Ha reconegut l'autonomia política de Catalunya.

stats