CAP AL 20-N
Política 19/09/2011

Rubalcaba promet un canvi legal perquè el TC no pugui corregir una llei referendada

En un esmorzar a Barcelona, admet que no es pot repetir un cas com el de l'Estatut, referendat i laminat després per l'alt tribunal

Redacció
1 min
Rubalcaba, en un esmorzar a Barcelona

BarcelonaEl candidat del PSOE a les eleccions espanyoles, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha proposat avui un canvi legislatiu perquè el Tribunal Constitucional no pugui tombar lleis orgàniques que prèviament hagin estat referendades. Es referia a casos com el de l'Estatut, que malgrat haver estat aprovat en referèndum, va ser laminat per la sentència del Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“No pot tornar a passar que el poble voti i un tribunal corregeixi. Canviaré lleis. Posaré excepcions al recurs previ d'inconstitucionalitat”. Així ho ha assegurat Rubalcaba durant un esmorzar aquest matí a la tribuna Primera Plana de Barcelona. El candidat del PSOE també s'ha compromès, si guanya, a crear una oficina de coordinació per compartir dades i actuacions contra el frau fiscal a nivell estatal, que ha erigit en una de les prioritats. Això sí, ha criticat les picades d'ull del PP al pacte fiscal. Malgrat que no ha volgut explicitar si manté bona relació amb Carme Chacón, que va renunciar a disputar-li el cap de cartell en unes primàries, sí que ha assgeurat que hi comptrà si governa.

stats