CAP AL 20-N
Política 29/08/2011

Rubalcaba fa de candidat i qüestiona la reforma constitucional de ZP en l'executiva federal del PSOE

Fonts de l'entorn del candidat filtren la seva intervenció en la reunió. "Jo no ho hauria fet així", ha dit el fins fa poc vicepresident primer del govern espanyol

Efe
2 min

MadridEl candidat del PSOE per a les eleccions del 20-N, Alfredo Pérez Rubalcaba, li ha dit avui al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ell no hauria plantejat la reforma de la Constitució per fixar una disciplina de dèficit de la manera que ho va fer, sinó que ho hauria consultat abans amb la direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta queixa ha sorgit durant la reunió de l'executiva federal dels socialistes espanyols, en la seva primera trobada després de les vacances i després de l'acord assolit amb el PP per reformar la Constitució.

Fonts de la direcció federal han assegurat que tant Zapatero com Rubalcaba s'han esforçat per explicar als seus companys les raons que han portat a proposar una reforma exprés de la Constitució poques setmanes abans de la dissolució de les Corts espanyoles per a les eleccions.

"Jo no ho hauria fet així i així l'hi he dit al president", ha dit textualment Rubalcaba segons fonts del partit. Tot i així, ha matisat: "La reforma és com una vacuna que cal posar-se ara", per afrontar la difícil situació que pot presentar-se en els propers mesos.

Rubalcaba ha deixat clar que ha estat i és "com tota la vida i més que ningú" un defensor de l'estabilitat financera i ha esgrimit que si hi ha molt dèficit i molt deute, i Espanya ha de pagar molts interessos, el govern es queda sense marge per dur a terme polítiques socials.

Durant la reunió de l'executiva, que ha durat sis hores, el candidat ha exposat als seus companys les "reticències" que va manifestar quan Zapatero li va explicar la seva determinació.

Tanmateix, "per responsabilitat i per l'estret marge" que tenien, va dir a Zapatero que tirés "endavant", expliquen les fonts que han filtrat la intervenció de Rubalcaba. Seguint aquest relat, Rubalcaba hauria dit aquest dilluns al partit: "Des d'aquell moment, vaig assumir una responsabilitat enorme i per això em vaig obstinar a millorar la proposta, per aconseguir el millor acord possible ".

stats