Política 11/08/2011

Rubalcaba demana a Zapatero que prorrogui els 400 euros pels que s'han quedat sense prestació

El candidat socialista a la presidència del govern espanyol reclama al Banc Central Europeu (BCE) que abaixi els tipus d'interès per facilitar la recuperació econòmica. Diu que amb les mesures previstes fa setmanes per combatre el dèficit n'hi ha prou. Critica que les úniques propostes del PP per afrontar la situació financera siguin "avançar l'avançament" electoral i fer comparèixer el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "Se'ls acudeix alguna cosa més, encara que sigui des de la platja?", ha preguntat al PP.

Miquel Codolar
2 min

MadridEl candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, en un altre intent de distanciar-se del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat "formalment" al govern espanyol que prorrogui "almenys sis mesos més" la prestació de 400 euros que finalitza aquest agost per als ciutadans que han esgotat l'atur. Ha proposat que la renovació es vinculi a un compromís dels desocupats a buscar feina per aconseguir cohesió social i ocupació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha reiterat que els organismes europeus han d'actuar d'una manera "més enèrgica, àgil, activa, estar més pendents del que passa". Ha felicitat el Banc Central Europeu (BCE) per la intervenció al mercat del deute, que considera que ha estat "efectiu". Ha afegit que "ha arribat el moment de demanar al BCE que abaixi els tipus d'interès per facilitar el creixement econòmic i la reactivació d'una economia que sembla arribar a límits preocupants".

El candidat socialista no ha volgut respondre cap de les qüestions que se li han fet sobre Bildu o la compareixença urgent del president espanyol que ha proposat el PP. S'ha limitat a criticar que les úniques propostes del PP per afrontar la situació financera siguin "anunciar l'avançament" electoral i fer comparèixer el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "Se'ls acudeix alguna cosa més, encara que sigui des de la platja?", ha preguntat al PP.

Ha defensat que les mesures que el govern espanyol va decidir abans de les turbulències als mercats i que s'aprovaran el 19 d'agost seran "suficients per el dèficit" i que per tant el govern espanyol no n'afegirà. Ha reiterat que és "importantíssim" complir l'objectiu del dèficit "perquè els mercats del deute sàpiguen que complim a l'hora de pagar el deute". Ha afegit que "amb les mesures això s'assegura, el nostre país té una bona reputació, se sap que som un país seriós".

stats