Política 28/05/2011

Rubalcaba accepta succeir Zapatero per anar "a per totes" a les eleccions generals

Durant la seva primera intervenció com a candidat per succeir Zapatero, Rubalcaba ignora la renúncia de Chacón que li ha aplanat el terreny

Miquel Codolar
1 min

MadridEl vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha acceptat succeir José Luis Rodríguez Zapatero al capdavant del PSOE i ser el candidat a les eleccions generals del 2012, que espera guanyar. "Res de derrotes dignes, volem victòries democràtiques", ha manifestat. Ha reclamat als 'barons' que a canvi d'acceptar ser l'home fort del PSOE han de tenir "tantes ganes, seguretat i determinació de guanyar com jo, hem d'anar a per totes". Ha defensat la seva vàlua perquè ha estat al partit durant 37 anys i ha format part dels governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero. Ha exposat que el PSOE "canviarà moltes coses" a l'Estat, perquè "per modernitzar l'Estat del benestar el millor és l'arquitecte que el va dissenyar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha destacat que "el PSOE és un partit de govern i de majories, ens presentem per representar a la major part de la societat", però tot i això ha insistit en la importància de donar "continuïtat a les reformes de Zapatero", que considera que és "un corredor de fons" a qui "el temps donarà la raó". Ha indicat que li agraeix "moltes coses" i per fer-li costat avui anirà amb el Barça a la final de Wembley. Del que no ha parlat durant la seva breu i intensa intervenció no ha fet cap referència a Carme Chacón, que amb la seva renúncia a presentar-se a les primàries li ha aplanat el terreny.

stats